Politistii brasoveni si-au plantat in curte zece puieti de stejar rosu

Politistii brasoveni si-au plantat in curte zece puieti de stejar rosu

0 621

De Ziua Internationala a Padurilor, politistii brasoveni au plantat zece puieti de stejar rosu in curtea institutiei. Astfel de actiuni au avut loc in toate unitatile teritoriale din tara si au rolul de a constientiza importanta pe care arborii o au pentru planeta

De Ziua Internationala a Padurilor, politistii brasoveni au plantat zece puieti de stejar rosu in curtea institutiei. Astfel de actiuni au avut loc in toate unitatile teritoriale din tara si au rolul de a constientiza importanta pe care arborii o au pentru planeta.
Ziua Internationala a Padurilor este marcata la nivel mondial, anual, in data de 21 martie. Fiecare unitate de politie teritoriala din Romania a primit cate zece puieti de la Regia Nationala a Padurilor pentru a marca aceasta zi, stabilita in 2013. puiet stejar
Cu aceasta ocazie se incearca constientizarea populatiei asupra gestionarii, conservarii si dezvoltarii durabile a tuturor tipurilor de paduri, in beneficiul generatiilor prezente si viitoare.
Organizatia Natiunilor Unite recomanda statelor membre sa organizeze actiuni pentru reconstituirea padurilor, prin campanii de plantare a arborilor.
Padurile acopera o treime din masa terestra a Pamantului si gazduiesc cele mai diverse ecosisteme biologice. Ele exercita functii vitale pentru intreaga planeta, de care depind aproape un miliard si jumatate de oameni.
Astfel de actiuni devin tot mai utile cu cat defrisarile de paduri la nivel mondial cresc intr-un mod ingrijorator.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.