Cartelele magnetice pe linie 20 spre Poiana

Cartelele magnetice pe linie 20 spre Poiana

0 718

Calatorii care circula pe linia 20 spre Poiana Brasov folosesc deja cartele magnetice. Este prima ruta de transport in comun pe care functioneaza sistemul e-tiketing. Din 4 ianuarie, brasovenii vor putea achizitiona carduri de calatorie pe mai multe trasee

Calatorii care circula pe linia 20 spre Poiana Brasov folosesc deja cartele magnetice. Este prima ruta de transport in comun pe care functioneaza sistemul e-tiketing. Din 4 ianuarie, brasovenii vor putea achizitiona carduri de calatorie pe mai multe trasee. In plus vor functiona si panouri de informare pentru calatori, amplasate deja in statiile RAT. Prin implementarea noului sistem si autobuzele si troleibuzele vor fi monitorizate prin sisteme GPS. In plus, acestea sunt dotate cu sisteme video si audio care anunta statiile urmatoare si ofera informatii de interes din zona.
Sistemul de management informatizat al sistemului de transport in comun in municipiul Brasov contine in primul rand un sistem automat de taxare. Calatorii pot achizitiona de saptamana viitoare carduri de transport, care se pot cumpara deocamdata pentru linia 20 spre Poiana Brasov.
Odata achizitionat sau incarcat cardul, acesta trebuie validat la urcarea in mijlocul de transport.
Exista trei tipuri de carduri. Cel „practic” nominal poate fi incarcat cu abonamente cu sau fara facilitati tarifare, dar si cu bani suplimentari prin optiunea „portofel electronic”.  Poiana Brasov
Cardul „Practic” nenominal poate fi incarcat cu abonamente pe toate liniile si cu portofelul electronic. In plus pentru turisti si calatorilor ocazionali poate fi achizitionat cardul Rapid, pentru o zi sau pentru 10 calatorii.
In cadrul aceluiasi proiect finantat prin fonduri europene au fost modernizate 34 de statii RAT si au fost instalate 119 panouri de informare unde calatorii pot afla informatii despre ora la care trec masinile.
Toate autovehiculele RAT sunt dotate cu GPS si computere de bord care permit monitorizarea acestora. Asa se va sti ce masini sunt in intarziere si se va putea comunica acest lucru soferilor ca sa recupereze din timp si sa se incadreze in graficele de circulatie.
Brasovenii vor putea folosi in continuare si biletele de calatorie a caror valabilitate ramane tot de 50 de minute. Multi s-ar putea insa sa fie tentati sa renunte la bilete in favoarea abonamentelor care, incepand de anul viitor, se vor ieftini. De exemplu, un abonament pe toate liniile va costa de la 1 ianuarie, 70 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.