Gaz în fiecare casă – campania liberalilor în an preelectoral!

Gaz în fiecare casă – campania liberalilor în an preelectoral!

0 200

Este campania liberalilor anunțată de deputata de Brașov Mara Mareș pentru extinderea racordării localităţilor la reţeaua de gaze naturale

Este campania liberalilor anunțată de deputata de Brașov Mara Mareș pentru extinderea racordării localităţilor la reţeaua de gaze naturale. Finanțarea ar urma să se facă de la bugetul de stat, din redevențele încasate de la companiile care exploatează gaze naturale din Marea Neagră.
Liberalii spun că deşi România este printre ţările cu cele mai mari resurse de gaz natural din Uniunea Europeană, are cel mai mic procent din populaţie racordat la reţeaua de gaz, doar 36% dintre cetăţeni.
În ultimul birou executiv, PNL a mandatat grupurile de consilieri locali din localităţile unde nu există rețea să iniţieze proiecte de hotărâri în vederea demarării studiilor de fezabilitate.
În acest fel, în momentul la care încep să intre bani în bugetul României în urma demarării exploatării gazelor naturale de la Marea Neagră, ar putea începe un plan naţional de racordare a localităţilor şi a cetăţenilor români la rețeaua de gaze naturale.
PNL a amendat astfel legea energiei electrice și legea gazului natural astfel încât primăriile să poată accesa singure fondurile și să nu mai depindă de companiile de stat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.