Trufandale de primăvară în pieţele din Braşov

Trufandale de primăvară în pieţele din Braşov

0 256

În pragul iernii, tarabele în pieţele braşovene sunt pline cu verdețuri de primăvară. Spanacul, ceapa și salata verde, ridichile abundă iar prețurile sunt convenabile

În pragul iernii, tarabele în pieţele braşovene sunt pline cu verdețuri de primăvară. Spanacul, ceapa și salata verde, ridichile abundă iar prețurile sunt convenabile. Agricultorii spun că toamna lungă și frumoasă a adus recolte bogate anul acesta și așa se explică cum în pragul îngheţului se găsesc de toate la piață.

Mai sunt 2 săptămâni până la debutul calendaristic al iernii dar acest lucru nu se vede și la piață. Bunătăţile produse în prag de toamnă se produc cel mai bine în solarii, acolo unde au o temperatură cât de cât constantă însă temperaturile ridicate au permis chiar ca salata și spanacul să crească foarte bine și pe câmp în apropierea Brașovului.
Seceta le-a cam dat bătăi de cap agricultorilor dar cu irigații au reușit să scoată producții frumoase. Doamna Lenuța este dintr-o comună din apropiere de Târgoviște și spune că intr-adevăr anul acesta a fost unul bun.
Deși prețurile nu trec de câțiva lei, pentru mulți sunt destul de ridicate. Pensionarii spun că degeaba au de unde alege dacă nu au bani să cumpere.

Deși vânzările nu merg chiar cum și-ar dori, producătorii speră ca în următoarea perioadă să vândă ceva mai bine mai ales că a început Postul Crăciunului. Indiferent însă dacă ţinem post sau nu, medicii recomandă ca iarna să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, pline de vitamine.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.