Piața muncii la Braşov – sunt și locuri de muncă pentru cei...

Piața muncii la Braşov – sunt și locuri de muncă pentru cei fără nici un fel de studii!

0 257

Peste 400 de braşoveni care au doar 4 clase sau nici un fel de pregătire s-au angajat anul acesta pe posturi precum asamblator sau muncitor necalificat în fabricile din Braşov

Peste 400 de braşoveni care au doar 4 clase sau nici un fel de pregătire s-au angajat anul acesta pe posturi precum asamblator sau muncitor necalificat în fabricile din Braşov.

În primele 9 luni ale anului dintre cele 2.127 de persoane care au fost angajate, doar 339 au studii superioare , cele mai multe persoane nou angajate au studii liceale 502. Sunt totuşi şi braşoveni fără nici un fel de educaţie care au reuşit să se angajeze.

Joburile pe care cei fără studii au reuşit să le obţină sunt legate de activităţi în fabricile de producţie.
Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Braşov, spune că realitatea arată că sunt multe societăţi care angajează muncitori necalificaţi, sunt persoane care într-adevăr fac activități care nu necesită studii sau o pregătire deosebită.

Peste 800 din noii angajaţi au peste 45 de ani, 509 au între 35 şi 45 de ani, 457 au între 25 şi 35 de ani, iar 326 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.200 persoane provin din mediul urban, iar 927 persoane din mediul rural.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de lege.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.