Surpriza edililor – iluminatul de sărbătoare cu tema Centenarului la Braşov!

Surpriza edililor – iluminatul de sărbătoare cu tema Centenarului la Braşov!

0 224

Anul acesta dispar perdelele de beculeţe, dar apare o fântână luminoasă în Piaţa Sfatului. Strada Republicii este gândită ca o traversare cu 27 de portaluri care te duc spre piaţa centrală a Braşovului istoric

Anul acesta dispar perdelele de beculeţe, dar apare o fântână luminoasă în Piaţa Sfatului. Strada Republicii este gândită ca o traversare cu 27 de portaluri care te duc spre piaţa centrală a Braşovului istoric.
Deşi tradiţia aprinderii iluminatului festiv pentru Braşov, oraş din poveste, era în 6 decembrie, anul acesta, având în vedere că sărbătorim 100 de ani de la formarea României Mari, Municipalitatea a luat decizia ca evenimentul să se desfăşoare în data de 1 decembrie, când se aniversează 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

Iluminatul festiv va fi diferit faţă de ceilalţi ani, cu mai multe elemente noi şi pe o suprafaţă mult mai mare. Sorin Toarcea – purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, spune că edilii s-au gândit, pe de-o parte, să aducă tradiţia în Braşov şi în acelaşi timp să lege polii istorici principali ai Braşovului – centrul istoric şi cartierul Schei.
În câteva dintre zone se schimbă şi conceptul de amenajare – în Piaţa Sfântu Ioan vom avea un brad de luminiţe de 10 metri pătraţi iar strada Republicii va fi ca o trecere prin mai multe porţi şi nu va mai fi o perdea de lumini ca până acum.

Toate modelele luminoase de pe stâlpi sunt diferite faţă de cele din anii anteriori, iar bradul din Piaţa Sfatului va arăta ca un brad tradiţional de Crăciun.
Costurile pentru iluminatul de sărbători sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro, din care o parte importantă va fi susţinută de către operatorul serviciului de iluminat public.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.