Referendum la Brașov – acțiunile pentru o bună derulare în grafic. Doar...

Referendum la Brașov – acțiunile pentru o bună derulare în grafic. Doar 10% retrageri la nivel de conducere secții de vot!

Dacă la Sibiu jumătate din secţii nu mai au preşedinţi, la Braşov 47 de persoane au invocat motive personale pentru a nu se prezenta la posturi în 6 şi 7 octombrie

În județ vor fi deschise pentru referendum 449 de secții de votare cu două în plus față de alegerile din 2016.
Președinții secțiilor de votare din municipiu și împrejurimi au luat parte marți la ședința de instruire unde au aflat, printre altele, cum să folosească telefoanele și cum să facă raportările de prezență.

La nivelul județului Brașov sunt organizate 449 de secții de votare organizate cu două în plus – la Râșnov şi Sânpetru – față de alegerile parlamentare și locale din 2016. La nivelul municipiului doar secțiile care erau organizate în școala 4, acum aflate în lucrări de reabilitare, au fost mutate.

Dacă la Sibiu jumătate din secţii nu mai au preşedinţi, la Braşov 47 de persoane au invocat motive personale pentru a nu se prezenta la posturi în 6 şi 7 octombrie.
Și la Brașov aproape 10% din totalul președinților de secții de votare s-au retras de pe liste. În alte județe, însă, cu doar câteva zile înainte de referendum sute de persoane desemnate să conducă secțiile de votare s-au retras. Cea mai gravă situație este la Sibiu unde jumătate din șefii de secții s-au retras motivând interese personale.
Potrivit judecătorului Claudiu Petra, reprezentant al Autorității Electorale Permanente, la Braşov, din cei 449 de președinți extrași inițial, 47 au fost înlocuiţi – 35 pentru motive personale iar 12 pentru că nu au putut fi contactaţi pe datele de contact furnizate în momentul în care s-au înscris în Corpul Experților Electorali.

Miercuri sunt programate alte două instruiri cu președinții secțiilor de votare din zona Rupea și Făgăraș. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie.
Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, la care alegătorii trebuie să răspundă cu “Da” sau “Nu .

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.