Unii încă mai spun că scumpirile le-au golit braşovenilor portofelele

Unii încă mai spun că scumpirile le-au golit braşovenilor portofelele

0 238

Deşi le-au crescut salariile şi pensiile, braşovenii nu resimt binefacerile majorărilor de lefuri. Preţurile care au explodat la alimente, combustibili, facturi sau îmbrăcăminte le golesc portofelele mult mai repede decât înainte de scumpiri

Deşi le-au crescut salariile şi pensiile, braşovenii nu resimt binefacerile majorărilor de lefuri. Preţurile care au explodat la alimente, combustibili, facturi sau îmbrăcăminte le golesc portofelele mult mai repede decât înainte de scumpiri.
Potrivit datelor Eurostat, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor pentru produse şi servicii, care s-au majorat cu 257 % în perioada 2000-2017.

Potrivit Biroului de Statistică al Uniunii Europene, românii plătesc mai mult pentru mâncare/băuturi non-alcoolice (unde creşterile au fost de 185% în perioada analizată), comunicaţii (135%), îmbrăcăminte şi încălţăminte (144%) şi sănătate (116%).

Şi Institutul Naţional de Statistică arată că preţurile de consum în luna august 2018 comparativ cu luna august 2017 au crescut cu 5,1%. Indicele a revenit pe creştere, după ce în iulie scăzuse la 4,56% de la 5,41% în iunie. Braşovenii au simţit creşterile din plin mai ales în portofele.
Deşi şi-ar dori mai mulţi bani pentru alimente şi îmbrăcăminte, tinerii studenţi se confruntă şi cu problema locurilor de muncă. Angajatorii caută mereu tineri cu experienţă în muncă.

Preţurile băuturilor alcoolice şi al ţigărilor au crescut cel mai mult în perioada 2000-2017, cu 726 %, mult peste media europeană, care a fost 92,1%.
De asemenea, creşteri semnificative de preţuri s-au înregistrat la combustibili, locuinţe, facturi de apă, gaz şi electricitate (536%), în timp ce media europeană a fost 57,2%.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.