Un trio puternic a constituit Axa BBC la Braşov – o adevărată...

Un trio puternic a constituit Axa BBC la Braşov – o adevărată „inimă economică a României”!

0 236

Primarii Capitalei, Braşovului şi Constanţei au semnat ieri la Braşov actul de constituire al Asociaţiei Axa de Dezvoltare Braşov- Bucureşti -Constanţa

Primarii Capitalei, Braşovului şi Constanţei au semnat ieri la Braşov actul de constituire al Asociaţiei Axa de Dezvoltare Braşov- Bucureşti -Constanţa.
Autostrada Bucureşti–Braşov, o cale ferată rapidă Braşov–Constanţa sau centre sociale sunt câteva din proiectele de dezvoltare comune pentru care se vor accesa bani europeni.
După ce în luna iulie la Bucureşti s-a semnat un memorandum de dezvoltare integrată, Gabriela Firea, George Scripcaru şi Decebal Făgădău au semnat actul constitutiv şi statutul Asociaţiei Axa de Dezvoltare Braşov – Bucureşti-Constanţa.

Prin intermediul acestei colaborări se vor pune în aplicare proiecte de dezvoltare comune sau şi individuale pentru cele trei oraşe, cu ajutorul fondurilor europene .
Prin constituirea asociaţiei, proiecte importante ar putea conecta Braşovul de capitală şi de litoral mult mai bine.
Banca Mondială, reprezentată de consultantul Marcel Heroiu, susţine că cele trei oraşe sunt inima economică a României iar asociaţia de dezvoltare este vitală pentru accesarea unor proiecte de anvergură.
Asocierea celor trei metropole Braşov – Bucureşti – Constanţa preia modele de bună practică din Europa dezvoltată.

În regiunea Ruhr din Germania oraşe precum Dortmund, Essen sau Duisburg sunt în strânsă colaborare iar în Statele Unite ale Americii există una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume care se întinde de la Boston până la Washington.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.