Parapete de siguranţă pe Ocolitoarea Braşovului – primul tronson va fi gata...

Parapete de siguranţă pe Ocolitoarea Braşovului – primul tronson va fi gata azi!

0 289

Drumarii montează în aceste zile noi parapete despărţitoare pe tronsonul care nu a fost prevăzut din construcţie cu separatoare de sens. Între podul de la Dârste şi bifurcaţia din zona fostei gropi de gunoi a Braşovului se vor monta parapete de beton pe o distanţă de 1,8 kilometri

Drumarii montează în aceste zile noi parapete despărţitoare pe tronsonul care nu a fost prevăzut din construcţie cu separatoare de sens.

Între podul de la Dârste şi bifurcaţia din zona fostei gropi de gunoi a Braşovului se vor monta parapete de beton pe o distanţă de 1,8 kilometri. Astfel de lucrări se vor desfăşura în perioada următoare şi în zona Ghimbav-Codlea.

Compania Naţională de Drumuri şi Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat în urmă cu doi ani proiectul de montare a unor parapete despărţitoare pe drumurile cel mai intens circulate, unde se înregistrează multe accidente rutiere grave.

În Braşov astfel de parapete au fost montate pe DN 11 în zona dintre Braşov şi Hărman după ce în zonă a avut loc un accident foarte grav produs ca urmare a pătrunderii pe contrasens a uneia din maşinile implicate.

Drumarii au început să monteze separatoare de sens şi pe Ocolitoarea Braşovului.

În total se vor monta 300 de parapete de câte 6 metri fiecare cântărind câte 3 tone, spune Horia Stanciu, şef Secţie DRDP Braşov.
În această perioadă se vor schimba şi parapetele defecte de pe tronsoanele de drumuri unde sunt deja montate.
Lucrările pe Centura Ocolitoarea Braşovului sunt prognozate a se finaliza în această după amiază.

Imediat vor fi demarate lucrările de montaj pe DN 1in zona Ghimbav.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.