Cadastrarea deficitară obligă mulţi fermieri brasoveni să returneze subvenţiile

Cadastrarea deficitară obligă mulţi fermieri brasoveni să returneze subvenţiile

0 297

Agricultorii braşoveni se confruntă în continuare cu probleme cadastrale. Muncesc terenuri care în acte sunt localizate în cu totul alte locuri decât în realitate. Nu de puţine ori, în urma controalelor APIA, oamenii au fost nevoiţi să dea înapoi subvenţiile încasate pentru pământul lucrat

Agricultorii braşoveni se confruntă în continuare cu probleme cadastrale. Muncesc terenuri care în acte sunt localizate în cu totul alte locuri decât în realitate. Nu de puţine ori, în urma controalelor APIA, oamenii au fost nevoiţi să dea înapoi subvenţiile încasate pentru pământul lucrat.
Mai avem 2 ani la dispoziţie pentru cadastrarea terenurilor pe care fermierii le lucrează anual aşa cum ne-am angajat în faţa Uniunii Europene.

La Braşov problema este că există încă zone în judeţ unde fermierii lucrează şi solicită subvenţii de la stat pentru terenuri care nu sunt localizate corect. Dorel Stînea – director executiv APIA Braşov, spune că aceste probleme sunt inerente într-o ţară în curs de cadastrare a terenului, unde nu totdeauna cei 17.000 de fermieri din judeţul Braşov pot să îşi localizeze terenul pe care îl lucrează.
Zonele cu cele mai mari probleme cadastrale de acest fel sunt Bod, Ticuş şi Cincu în domeniul terenurilor publice.

Angajaţii APIA fac controale periodice în teren. În 2017 prin controlul clasic au fost verificaţi peste 700 de fermieri cu 16.618 parcele de pământ iar prin teledetecţie au fost controlaţi 1150 de fermieri.

Judeţul Braşov este al 22-lea judeţ ca suprafaţă din România.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.