Gropile din carosabilul Ghimbavului intră şi ele în reparaţii

Gropile din carosabilul Ghimbavului intră şi ele în reparaţii

0 294

Drumarii au programat lucrări de plombare de săptămîna viitoare pe DN1 până la Făgăraş, după ce au acţionat până acum pe alte artere din judeţ. Amploarea intervenţiilor este pe măsura faimei pe care şi-a câştigat-o zona administrată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov de cea mai mare suprafaţă cu gropi din ţară

Drumarii au programat lucrări de plombare de săptămîna viitoare pe DN1 până la Făgăraş, după ce au acţionat până acum pe alte artere din judeţ. Amploarea intervenţiilor este pe măsura faimei pe care şi-a câştigat-o zona administrată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov de cea mai mare suprafaţă cu gropi din ţară.
După iarna în reprize din sezonul rece 2017-2018, venirea primăverii a scos la iveală craterele din şosele braşovene. Şi gropile de dimensiuni mai reduse pot fi in calvar pentru şoferi, aşa cum se întâmplă pe Drumul Naţional 1 pe raza localităţii Ghimbav. După ce s-au concentrat pe alte artere naţionale sau judeţene, drumarii promit că vor interveni şi în zona Ghimbav chiar de luni. Drumarii braşoveni execută în prezent lucrări majore pe alte sectoare de drum din județ cu trafic foarte intens. Robert Elekes, purtător de cuvânt Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, spune că se lucrează pe DN 1 pe porţiunea Timişu de Sus -Predeal la serpentine, unde există gropi foarte mari şi trafic intens, pe ocolitoarea municipiului Săcele şi pe Dn11 spre Sfântu l Gheorghe.
Muncitorii de la drumuri vor avea multă treabă primăvara aceasta în zona Braşovului, unde, potrivit statisticilor oficiale, se găsesc cele mai întinse suprafeţe cu gropi din ţară – circa 200.000 mp – pe şoselele deservite de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov,. Pe locul al 2-lea în clasamentul gropilor se află Iaşiul cu 192.780 mp de drumuri distruse şi Bucureştiul cu 76.290 mp. Cele mai mici suprafeţe cu gropi administrează drumarii din Timişoara, Constanţa şi Craiova.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.