Primarul din Ghimbav, Toma Dorel, a fost reţinut pentru 24 de ore!

Primarul din Ghimbav, Toma Dorel, a fost reţinut pentru 24 de ore!

0 239

Procurorii DNA Braşov au descins ieri dis de dimineaţă la casa primarului din Ghimbav unde au făcut percheziţii timp de aproximativ 6 ore. Ca să evite să dea ochii cu presa, edilul Toma Dorel a fost scos pe o altă ieşire din spatele casei şi a dus apoi la Primărie pentru alte percheziţii

Primarul Ghimbavului a fost dus ieri după-masă cu mascaţii la DNA. După aproape 9 ore de percheziţii la Primărie şi la domiciliu, edilul PSD Toma Dorel a fost condus de procurori la sediul Serviciului Teritorial Braşov al DNA pentru audieri.
La finalul procedurii, procurorii au emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi va prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit unor surse din anchetă, primarul Ghimbavului este suspectat de luare de mită pentru favorizarea unor oameni de afaceri din Olt, care s-au prezentat la licitaţiile organizate de Primăria Ghimbav cu oferte supraevaluate. Unul din contractele ar fi creat un prejudiciu de 18 milioane de lei.
Procurorii DNA Braşov au descins ieri dis de dimineaţă la casa primarului din Ghimbav unde au făcut percheziţii timp de aproximativ 6 ore. Ca să evite să dea ochii cu presa, edilul Toma Dorel a fost scos pe o altă ieşire din spatele casei şi a dus apoi la Primărie pentru alte percheziţii.

După alte 3 ore, edilul a fost condus la sediul DNA Braşov pentru audieri. La ieşire din Primărie Toma Dorel părea relaxat; a pretins că nu este acuzat de nimic, aşa cum nu a fost niciodată în sfertul de secol de când este primar şi că are încredere în procurorii DNA.
Ancheta procurorilor suspectează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada 2009-2015.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează un contract prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu suma de 18 milioane de lei. Simultan cu perchezițiile de la Ghimbav, anchetatorii ar fi descins şi în Drăgăneşti-Olt, unde este cercetat clanul Fluture, care a avut contracte şi cu Primăria Ghimbav, prin care ar fi obţinut foloase necuvenite. Toma Dorel se află la al şaptelea mandat în fruntea Primăriei Ghimbav.
Împreună cu edilul Dorel a fost reţinut ieri pentru 24 de ore şi soţul contabilei Primăriei Ghimbav.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.