Derută la nivelul medicilor de familie – sunt și situații în care...

Derută la nivelul medicilor de familie – sunt și situații în care nu se mai acordă servicii decontate de C.A.S.

Societatea Naţională de Medicină Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie au anunţat că, începând de astăzi, cabinetele de medicina familiei nu mai acordă servicii decontate de casele de asigurări de sănătate

Societatea Naţională de Medicină Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie auanunţat că, începând de astăzi, cabinetele de medicina familiei nu mai acordă servicii decontate de casele de asigurări de sănătate.
Gestul lor este o consecinţă e a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.
Medicii anunţă, totuşi, că vor consulta pacienţii, adică vor face actul medical pro bono, deşi vor fi şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor.
Dacă nu vor acorda reţete compensate, vor elibera reţete simple, cu care pacienţii vor putea să-şi cumpere medicamentele.
Intâlnirea de la finalul anului trecut a reprezentanţilor medicilor de familie cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, nu au deblocat situaţia şi nu le garantează medicilor eliminarea birocratizării, din pricina căreia, spun ei, sunt puşi în situaţia de a neglija actul medical.

Trebuie sa va reamintim că la nivelul Judetului Brasov lucrurile nu se prezintă rău, câteva sute de midici semnand totusi contractele cu C.A.S.
Dintr-o informație publicată de cotidianul nostru inainte de sfârșitul anului, pe care am publicată, până vineri (29 dec. 2017) la orele 14 când s-a închis programul cu publicul, semnaseră deja 232 de medici de familie şi furnizori de servicii medicale actele adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară .

Vifor Rotar & Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.