Primăria Braşov eliberează certificatul de urbanism şi online

Primăria Braşov eliberează certificatul de urbanism şi online

0 345

Pentru a-l putea primi, este necesar un cont de utilizator pe portalul brasovcity.ro. Aici sunt explicaţi în detaliu toţi paşii pe care trebuie să-i urmeze solicitantul, de la completarea formularelor, până la notificarea de eliberare a documentului

Pentru a-l putea primi, este necesar un cont de utilizator pe portalul brasovcity.ro. Aici sunt explicaţi în detaliu toţi paşii pe care trebuie să-i urmeze solicitantul, de la completarea formularelor, până la notificarea de eliberare a documentului. Cei care doresc pot cere documentul pe hârtie, dar online certificatul poate fi obţinut în minim 15 zile, faţă de 30-35 de zile, în varianta clasică.
Nu este însă singurul beneficiu al metodei:
Potrivit Gabrielei Vlad, director executiv Direcţia Tehnologii Informaţionale şi Servicii Electronice din Primărie, sunt eliminate taxele de formular şi expediere iar serviciul de specialitate îl semnează electronic şi îl adaugă în portalul de servicii, în contul cetăţeanului, pe care acesta îl poate descărca cu uşurinţă.
În perioada următoare, în modul online vor mai fi eliberate şi alte documente.
Este vorba, spune viceprimarul Barabas Laszlo, despre adeverinţele de atestare fiscală pentru persoanele juridice și apoi pentru persoanele fizice, dar și despre permisele de liberă trecere pe raza municipiului Braşov.
Lunar, edilii primesc sute de cereri pentru eliberarea unor astfel de certificate, numai în noiembrie, de exemplu, fiind emise 274 de certificate de urbanism.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.