Curând va începe sezonul de schi în Poiană și în Masivul Postăvarul...

Curând va începe sezonul de schi în Poiană și în Masivul Postăvarul : au pornit instalațiile de producere a zăpezii artificiale!

0 271

Având în vedere conditiile meteo favorabile, respectiv, -5,5°C în masivul Postavarul și -3°C, în Poiana Brașov, astăzi au pornit instalațiile de producere a zăpezii artificiale, în partea superioară a masivului, până la stația inferioară a telescaunului Ruia. Conform administratorului domeniului schiabil, Dorin Drăgoi, scopul pornirii instalațiilor este de a face depozite de zăpada pe pârtiile Drumul Roșu, Lupului, Sulinar și SubTeleferic. Dacă temperaturile vor rămâne negative, este posibil ca sezonul de schi să înceapă destul de repede, după cum ne-a asigurat Dorin Drăgoi : ,,Totul de pinde de temperaturile care se vor înregistra în perioada următoare. Dacă vom avea, în continuare temperaturi negative, în șapte zile va fi zăpadă suficientă pe pârtii. Prognoza nu ne este, toruși, favorabilă, dar să sperăm că sezonul va debuta curând”
Domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvarul este garnisit abundent cu instalații de producere a zăpezii artificiale, respectiv 120 de lăncii și 29 de tunuri, un arsenal suficient de utilaje, care pot asigura necesarul de zăpadă artificială.
Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.