Primăriile din judeţ ar putea intra în criză financiară pe final de...

Primăriile din judeţ ar putea intra în criză financiară pe final de an

0 334

Statul nu a mai alocat bani, la rectificare, pentru echilibrarea bugetelor locale. Nici Consiliul Judeţean nu se simte mai bine: nu a mai primit cele 5 milioane de euro pe care statul le asigura funcţionării Direcţiei de Protecţia Copilului

Statul nu a mai alocat bani, la rectificare, pentru echilibrarea bugetelor locale. Nici Consiliul Judeţean nu se simte mai bine: nu a mai primit cele 5 milioane de euro pe care statul le asigura funcţionării Direcţiei de Protecţia Copilului.
În aceste condiţii, fiecare edil se descurcă cum poate – în principiu ia bani de la investiţii, pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare.

Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, spune că mulţi dintre ei au aplicat legea salarizării în administraţia publică şi s-au bazat că vor exista rectificări bugetare Şeful CJ consideră că toate aceste măsuri fiscale blochează de fapt ceea ce trebuie să se întâmple – investiţiile.
Administraţia judeţeană nu le poate primăriilor alţi bani în afara celor pe care i-a alocat deja la începutul anului, pentru echilibrarea bugetelor.

Pe de altă parte, şi Consiliul Judeţean Braşov s-a confruntat cu o situaţie dificilă în condiţiile în care serviciile de asistenţă socială şi protecţia copilului au fost subfinanţate. Forul judeţean a fost vitregit de 5 milioane de euro, în condiţiile în care a fost nevoit să asigure 80% din finanţarea pentru Direcţia de Protecţia Copilului, în loc de 10 procente cât asigura până acum.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.