Mitropolitul Ardealului a inaugurat Centrul „Sf. Nicolae“ la Brasov

Mitropolitul Ardealului a inaugurat Centrul „Sf. Nicolae“ la Brasov

0 441

Centrul de ingrijire socio-medicala „Sf. Nicolae“ s-a deschis oficial de ziua patronului sau spiritual. Centrul ofera servicii de recuperare si reabilitare, conexe domeniului medical pentru 30 de persoane, care beneficiaza de kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, consultatii medicale de specialitate si consiliere sociala.

Centrul de ingrijire socio-medicala „Sf. Nicolae“ s-a deschis oficial de ziua patronului sau spiritual. Centrul ofera servicii de recuperare si reabilitare, conexe domeniului medical pentru 30 de persoane, care beneficiaza de kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, consultatii medicale de specialitate si consiliere sociala. Beneficiarii sunt persoane varstnice de peste 65 ani, persoanele cu handicap, bolnavii cronici care necesita recuperare functionala, reabilitare si insertie sociala. Centrul isi desfasoara activitatea intr-un parteneriat intre Directia de Servicii Sociale Brasov si Mitropolia Ardealului. Primaria a pus la dispozitie spatiul si dotarea si asigura plata utilitatilor, iar Mitropolia acopera cheltuielile de personal, circa 200.000 de lei anual.
Centrul nu ar fi putut functiona fara contributia financiara a Mitropoliei. Cu cei 200.000 de lei vor fi achitate salariile personalului format din 6 angajati. un medic, un asistent social, 3 fizioterapeuti si un maseur.
Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Laurentiu Streza spune ca biserica are de indeplinit doua misiuni, cea spirituala si cea filantropica
Beneficiarii sunt incantati de conditiile centrului si de modul in care sunt tratati de catre personalul medical. streza-sf-nicolaeUna dintre paciente, care se afla doi ani si jumatate in tratament pentru Parkinson, spune ca nu a intalnit nicaieripersonal mai bine pregatit si mai prompt.
Persoanele cu grad de handicap beneficiaza gratuit de un pachet de 4 proceduri cu 10 sedinte, in limita a 15 locuri/luna.
Persoanele cu venitul lunar de pina la de 3 ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura beneficiaza gratuit de un pachet de 4 proceduri cu 10 sedinte, in limita a 30 locuri/luna.
Pot beneficia de serviciile Centrului si persoanele a caror afectiuni necesita acordarea serviciilor si procedurilor specifice de reabilitare medicala, in ordinea depunerii cererii si in limita numarului de locuri disponibile cu plata integrala a acestora.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.