835.000 de turisti inregistrati la Brasov pana in luna octombrie

835.000 de turisti inregistrati la Brasov pana in luna octombrie

0 428

Daca israelienii si germanii sunt turistii straini cu cele mai multe vizite in Brasov, romanii raman insa cei care ne viziteaza judetul cel mai mult. Asta face ca doar 20 % din locurile de cazare sa fie ocupate lunar iar turismul sa contribuie la PIB-ul judetului cu un procent foarte mic. Existenta aeroportului si a autostrazilor ar putea aduce si mai multi turisti la Brasov

Primele zece luni ale anului au adus la Brasov 835.000 de turisti romani si straini. Cei mai multi au fost in luna august iar statisticienii cred ca in noiembrie si decembrie numarul lor va fi ca in ultima luna de vara. Daca israelienii si germanii sunt turistii straini cu cele mai multe vizite in Brasov, romanii raman insa cei care ne viziteaza judetul cel mai mult. Asta face ca doar 20 % din locurile de cazare sa fie ocupate lunar iar turismul sa contribuie la PIB-ul judetului cu un procent foarte mic. Existenta aeroportului si a autostrazilor ar putea aduce si mai multi turisti la Brasov.
Peste 84.000 de vizitatori au venit in luna octombrie la Brasov, care a ocupat locul al II-lea, dupa Bucuresti, la sosiri turistice si la innoptari, Statisticienii cred ca se va depasi un milion de turisti pe intreg anul. BRASOVUL DE LA CETATE 1
Numarul celor din afara tarii care ajung in judet a crescut cu 14 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si numarul innoptarilor a crescut cu 18 % fata de primele zece luni ale lui 2014, Cei mai multi turisti sosesc la Brasov in lunile august, decembrie si ianuarie, spune Ion Popescu, director executiv Directia Judeteana de Statistica Brasov.
Judetul Brasov are o capacitate de 30.000 de locuri de cazare si ocupa locul II pe tara dupa Constanta, unde turismul este dezvoltat doar vara. Desi la Brasov, vizitatorii vin in toate anotimpurile, doar 20 % din locurile de cazare se ocupa constant. Doar una din cinci camere de hoteluri si pensiuni sunt ocupate lunar in judet. Aproape o treime din turistii straini care au ales Brasovul pentru petrecerea sejururilor provin din Israel si Germania dar printre vizitatori se numara si polonezi, spanioli si americani.
Turismul contribuie la PIB-ul Brasovului cu nici 3 %. Statisticienii spun ca lipsa aeroportului si a autostrazilor sunt doua motive pentru care judetul nu este vizitat si mai mult de turisti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.