8 zile de cultura de calitate la Art’ec Cristian

8 zile de cultura de calitate la Art’ec Cristian

0 1250

Duminica incepe a doua editie a Art’ec –Festivalul de Cultura Cristian, un festin cultural de 8 zile. Evenimentul ofera gratuit publicului iubitor de cultura muzica, teatru, poezie, expozitii de pictura, fotografie si sculptura, in incercarea de a acoperi toate genurile

Duminica incepe a doua editie a Art’ec –Festivalul de Cultura Cristian, un festin cultural de 8 zile. Evenimentul ofera gratuit publicului iubitor de cultura muzica, teatru, poezie, expozitii de pictura, fotografie si sculptura, in incercarea de a acoperi toate genurile.
Evenimentul debuteaza cu o seara de muzica clasica si piesa de teatru „Impreuna”, de Petronela Rotar, pusa in scena de Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe.
Luni, pe scena Art’ec de la Cristian vor urca actorii bucuresteni ai „Teatrul nu e o cladire” cu o piesa scrisa si regizata de Lia Bugnar, „7 dintr-o lovitura”. Marti este randul teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, cu piesele: „Romeo si Julieta” si „Parfum de viata pe un tractor”. Miercuri urca pe scena doi actori emblema ai teatrului romanesc, Marcel Iures si George Mihaita, intr-o piesa dupa Marin Preda, in regia la fel de marelui Alexandru Dabija, „Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule?”.
Joi, festivalul are programate doua piese, pe doua scene diferite. „La tiganci”, dupa Mircea Eliade, pusa in scena de „Unteatru” si C.E.O. Directorul executiv, Teatrul de Comedie Bucuresti, cu Andi Vasluianu.
Vineri este o zi dedicata si copiilor, care pot viziona spectacolul de balet „Cenusareasa” si un musical pus in scena de Ioana Ghinghina – „Cantec pentru Tisha”, in timp ce seara spectatorii vor fi vrajiti de spectacolul de magie al lui Vlad Grigorescu.iures mihaita
Sambata cinci poeti si prozatori romani contemporani, Ana Barton, Cristina Nemerovschi, Dan Coman, Alexandru Voicescu si Mihail Vakulovski vor fi invitatii Petronelei Rotar la Seara de carte.
Duminica, in premiera, Art’ec propune parintilor si viitorilor parinti o conferinta de parenting. Copiii care nu au cu cine ramane acasa sunt si ei invitati la ateliere de creatie si joc. Seara, pe scena vor urca cateva formatii muzicale, printre care si Hayden Deanne’s Big Band. Art’ec FCC va gazdui in paralel si expozitii permanente si semi-permanente de pictura, fotografie si sculptura, care vor putea fi admirate in balconul si foaierul Salii de Cultura.
Festivalul este sustinut financiar de catre Primaria si Consiliul Local Cristian si gazduit de Sala de Cultura din Cristian, o cladire de 500 de locuri veche de aproape un secol, cu o arhitectura unica.
Art’ec – Festivalul de Cultura Cristian face parte din calendarul de evenimente pentru candidatura  Brasovului la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 si este sustinut de Agentia Metropolitana Brasov.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.