600 de pubele noi vor fi montate în municipiul Braşov

600 de pubele noi vor fi montate în municipiul Braşov

0 142

180.000 de euro vor investi operatorii de salubritate în noile containere. Pentru a creștere frecvența de ridicare a deșeurilor au fost achiziționate și două mașini noi dotate cu sistem de compactare

Cele două firme de salubritate din municipiu investesc în platformele din oraș. 600 de pubele noi, dintre care iar o parte au fost deja montate în mai multe cartiere vor fi amplasate în oraș. 180.000 de euro vor investi operatorii de salubritate în noile containere. Pentru a creștere frecvența de ridicare a deșeurilor au fost achiziționate și două mașini noi dotate cu sistem de compactare.

Cei doi operatori de salubrizare au instalat, până la începutul acestei săptămâni, în cartierul Răcădău 25 de containere noi, la 10 platforme.
În Astra au fost aduse 25 de containere noi la 13 platforme şi 8 pubele noi au ajuns la 2 paltforme din zona centrală.
În perioada următoare, pe platformele de depozitare a deşeurilor din întreg oraşul vor ajunge 600 de containere noi, au anunţat reprezentanţii celor două firme asociate care asigură serviciile de salubrizare în Municipiul Braşov.

Conform noilor reglementări operatorii de salubritate sunt obligați să curățe platformele de gunoi atât în interior cât și în exteriorul acestora. Dacă sunt depozitate altfel de resturi pe lângă platforme acestea trebuie ridicate cât mai repede.

Potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, dacă există depozitări accidentale trebuie să le ridice în aceeași zi şi să cureţe în jurul platformelor astfel încât Brașovul să redevină ceea ce era: un oraș curat nu numai pe domeniul public ci și în zonele de depozitare a deșeurilor.
Reprezentanții Primăriei spun că până în prezent graficul de măsuri este respectat însă inspectorii din Primăriei și angajații Poliției Locale vor monitoriza situația în continuare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.