40 de străini la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească

40 de străini la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească

Este cea de-a 23-a ediţie a cursurilor organizate de Institutul Cultural Român. Mulţi dintre cursanţi vin pentru a doua, a treia sau chiar a cincea oară, iar unii organizează cursuri de limbă română în ţările din care provin

Este cea de-a 23-a ediţie a cursurilor organizate de Institutul Cultural Român. Mulţi dintre cursanţi vin pentru a doua, a treia sau chiar a cincea oară, iar unii organizează cursuri de limbă română în ţările din care provin.
Alzir Oliveira este profesor de limbi clasice şi lingvistică romanică la Universidade Federal do Rio Grande do Norte, din Natal.
Este pentru a cincea oară la Braşov şi în Brazilia a organizat cursuri de limba română.
Bruno Sarta este interpret la Comisia Europeană şi cunoaşte „doar” cinci limbi străine printre care şi araba. Vrea să înveţe mai bine şi limba română, pe care o consideră o limbă destul de grea, aşa că a venit pentru a doua oară la Braşov.
Cursanţi au mai venit şi din Marea Britanie, Islanda, Belgia, Germania, Olanda, dar şi SUA, Canada sau China.
Pe tot parcursul lunii, străinii vor lua lecţii de limba română, dar vor avea şi cursuri speciale. Vineri va fi româna la înălţime, predată pe Transfăgărăşan unde cursanţilor le va fi oferit şi un picnic; a doua vineri va fi România medievală, cu deplasare la Sighişoara.
Vor mai fi conferinţe de limbă română, ţinută de prorectorul Universităţii Transilvania, prof. Mihaela Gheorghe, de istorie, susţinute de Adrian Cioroianu. Despre literatura română le va vorbi cursanţilor Ioana Pârvulescu.
Cinematografia românească la va fi dezvăluite cursanţilor străini de către criticul de film Irina Margareta Nistor.
De asemenea, cursanţii vor participa la ateliere de creaţie desfăşurate de două ori pe săptămână – jurnalism şi publicitate, gastronomie şi actorie.
Programul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania, Muzeul „Casa Mureşenilor” şi Centrul Cultural Reduta.
Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească reprezintă cel mai longeviv program al ICR.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.