4 ani de chirurgie bariatrica la Brasov!

4 ani de chirurgie bariatrica la Brasov!

0 578

243 de destine s-au schimbat de la prima operatie de reductie a stomacului realizata la Brasov, in 22 iunie 2011. 243 de persoane, care au slabit in total peste 6,7 tone. Unii au pierdut peste 100 de kilograme, altii putin peste 30 insa nici unul nu regreta decizia de a se opera.

243 de destine s-au schimbat de la prima operatie de reductie a stomacului realizata la Brasov, in 22 iunie 2011. 243 de persoane, care au slabit in total peste 6,7 tone. Unii au pierdut peste 100 de kilograme, altii putin peste 30 insa nici unul nu regreta decizia de a se opera. Cand a vazut ca nici o dieta nu o ajuta, Daniela Rogoz s-a decis ca trebuie sa faca o schimbare si a ajuns acum la jumatate din greutatea initiala. „Imi pare rau ca nu am facut-o mult mai inainte, am pierdut timpul. Nu sfatuiesc pe nimeni sa piarda timpul, timpul este pretios calitatea este lucrul cel mai pretios din viata” spune Daniela.

Monica Moraru este profesor de dans la un club din Barlad. Din cauza greutatii pe care o acumulase in ultimii ani, lectiile pe care le preda copiilor erau destul de dificile. A scapat de 86 de kilograme si a devenit din nou modelul copiilor pe care-i antreneaza.

La spitalul brasovean s-au operat in ultimii 4 ani 243 de persoane care au reusit sa slabeasca peste 6700 de kilograme. Unii dintre fostii pacienti operati la Brasov s-au reintalnit la evenimentul care a marcat 4 ani de chirurgia obezitatii, in orasul de sub Tampa.obezi2

Potrivit dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generala, pierderea ponderala medie a fost de peste 30 de kilograme, aveam 8 pacienti de peste 200 de kilograme, cu un maxim de 236. 5 cazuri au pierdut peste 100 de kilograme, o treime din pacienti au greutate normala pana in prezent greutatea totala pierduta 6,7 tone.

Numarul cazurilor de chirurgie bariatrica este in trend crescator la Brasov. In primele 6 luni ale acestui an 52 de persoane au decis ca viata lor merita o schimbare.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.