3 zile de foc pentru absolventii clasei a 8-a

3 zile de foc pentru absolventii clasei a 8-a

0 374

Examenele de evaluare nationala au debutat ieri cu proba la Limba si Literatura Romana, sustinuta in judetul Brasov de peste 3.500 de elevi din circa 4.400 de elevi de clasa a 8-a, adica aproape un sfert nu s-au prezentat la teste. Elevii au fost grupati in 100 de centre de examinare. In premiera anul acesta, corectarea examenelor se face in alt judet decat cele in care se sustin probele.

Examenele de evaluare nationala au debutat ieri cu proba la Limba si Literatura Romana, sustinuta in judetul Brasov de peste 3.500 de elevi din circa 4.400 de elevi de clasa a 8-a, adica aproape un sfert nu s-au prezentat la teste.
Elevii au fost grupati in 100 de centre de examinare. In premiera anul acesta, corectarea examenelor se face in alt judet decat cele in care se sustin probele.
Dupa prima proba, elevii au rasuflat usurati deoarece spun ei, examenul a fost usor, iar asta le permite sa se gandeasca deja ce liceu sa aleaga din toamna.evaluare bv1
Pana sa intre la liceu, elevii mai au de sustinut astazi examenul la Limba Materna – germana si maghiara la Brasov, si miercuri examenul la matematica.
La doua scoli gimnaziale din Ghimbav si Cristian proba era cat pe ce sa nu se desfasoare deoarece cu putin timp inainte de inceperea examenul, alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta din cauza caldurii.
Din fericire, problema a fost remediata inainte de ora 09:00. O alta problema a cauzat-o aplicatia informatica pentru monitorizarea prezentei. Implementata in premiera de catre Ministerul Educatiei, aceasta nu a functionat, astfel ca nu s-a putut stabili in timp real numarul elevilor care au sustinut prima proba a evaluarii nationale.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.