270 de milioane de euro pentru conservarea patrimoniului cultural

270 de milioane de euro pentru conservarea patrimoniului cultural

0 367

Sume cuprinse intre 100 de mii si 5 milioane de euro pot fi folosite pentru restaurarea, consolidarea monumentelor istorice, remodelarea fatadelor, dotari interioare, conservarea picturilor interioare si a celor murale exterioare sau activitati de marketing si promovare turistica a obiectivului

Finantari pentru conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului cultural si natural. Sume cuprinse intre 100 de mii si 5 milioane de euro pot fi folosite pentru restaurarea, consolidarea monumentelor istorice, remodelarea fatadelor, dotari interioare, conservarea picturilor interioare si a celor murale exterioare sau activitati de marketing si promovare turistica a obiectivului. In cazul edificiilor care figureaza pe lista UNESCO, finantarea poate ajunge pana la 10 milioane de euro.
Prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – 270,83 de milioane euro sunt puse la bataie pentru restaurarea si conservarea obiectivelor de patrimoniu UNESCO, indiferent de localizare, urban sau rural, si patrimoniul cultural local din mediul urban. Cheltuieli eligibile sunt considerate cele pentru amenajarea terenului, asigurarea utilitatilor, proiectare si asistenta tehnica, investitia de baza, informare si publicitate dar si activitatea de audit financiar extern.
Perioada de depunere a proiectelor este 25 mai -25 noiembrie iar cofinantarea din partea solicitantului va fi de minim 2 % din valoarea cheltuielilor eligibile. Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale, in calitate de lider in parteneriat cu alta unitate similara, autoritatile administratiei publice centrale, unitatile de cult sau organizatiile non-guvernamentale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.