20 de milioane de euro pentru Brasov Capitala europeana a culturii

20 de milioane de euro pentru Brasov Capitala europeana a culturii

0 581

Consiliul Local s-a intrunit ieri in sedinta extraordinara, pentru a aproba sustinerea financiara in vederea depunerii dosarului de candidatura pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Culturii 2021. Suma propusa si votata a fost depaseste 20 de milioane de euro, echivalentul a 114 milioane de lei

Consiliul Local s-a intrunit ieri in sedinta extraordinara, pentru a aproba sustinerea financiara in vederea depunerii dosarului de candidatura pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Culturii 2021. Suma propusa si votata a fost depaseste 20 de milioane de euro, echivalentul a 114 milioane de lei.
Potrivit viceprimarului Adina Durbaca, banii vin din surse proprii, din ONG-uri, de la Consiliul Judetean si de la Agentia Metropolitana dar mai ales de la agenti economici care, inca din timpul dezbaterilor publice, si-au manifestat sustinerea pentru acest proiect important pentru Brasov.bohemian square2
Daca s-ar castiga competitia pentru 2016 ar urma sa fie alocat un milion de lei, din care jumatate doar pentru evenimente si actiuni de marketing, iar restul pentru functionarea Asociatiei Brasov 2021 si crearea unor parteneriate cu orase europene.
Pentru 2017 ar urma sa se aloce 2,5 milioane lei din bugetul propus, iar pentru 2018, trei milioane lei.
In 2019, suma ar creste la patru milioane lei, iar in 2020, in anul premergator Capitalei Europene a Culturii, zece milioane lei, pentru crearea unor evenimente speciale.
In 2021 ar fi alocat cel mai mare buget, adica in jur de 90 de milioane de lei pentru evenimente de top. In competitia pentru Capitala Europeana a Culturii 2021 se vor inscrie 13 orase din Romania, pana la data de 10 octombrie.
In luna decembrie va ramane o „lista scurta“ care va cuprinde trei-cinci orase. Castigatorul va fi anuntat in 2016 si va primi si un premiu de 1,5 milioane de euro din partea Comisiei Europene, pentru a-si gestiona pregatirea pana in 2021.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.