160 de locuri în plus la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania

160 de locuri în plus la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania

În anul universitar 2017-2018, la instituţia de învăţământ superior sunt disponibile peste 6000 de locuri pentru studii de licenţă – învăţământ cu frecvenţă. Dintre acestea, 2.800 de locuri sunt finanţate de la buget, iar restul de peste 3.000 sunt cu taxă

În anul universitar 2017-2018, la instituţia de învăţământ superior sunt disponibile peste 6000 de locuri pentru studii de licenţă – învăţământ cu frecvenţă. Dintre acestea, 2.800 de locuri sunt finanţate de la buget, iar restul de peste 3.000 sunt cu taxă. Absolvenţii de 10 şi şefii de promoţie vor primi în prima zi de facultate câte un laptop iar cei cu medii mari se vor bucura şi ei de avantaje.
Din 10 iulie, imediat după anunţarea rezultatelor la Bacalaureat, Universitatea Transilvania deschide sesiunea de admitere pentru studiile de licenţă şi masterat.
La 15 din cele 18 facultăţi, admiterea se face pe bază de dosar, ierarhia candidaţilor fiind determinată de media obţinută la bacalaureat. La trei facultăţi – Muzică, Medicină şi Educaţie Fizică şi Sporturi Montane vor fi şi probe de admitere. Universitatea Transilvania din Braşov derulează 99 de programe de studii de licenţă şi 65 de programe de studii de masterat.
Începând cu anul universitar 2017-2018, va fi disponibil programul de masterat Management în ospitalitate şi eco-agroturism, la Facultatea de Alimentaţie şi turism. De asemenea, sunt în curs de acreditare alte 3 programe, la alte trei facultăţi.
Şi în acest an, Universitatea Transilvania îi susţine pe elevii cu rezultate excepţionale.
Cei care au obţinut la Bacalaureat media 10 sau şefii de promoţie ai liceelor lor vor primi un laptop la începutul anului universitar.
De asemenea, vor fi sprijiniţi şi viitorii studenţi cu situaţii financiare modeste care au însă o medie a notelor din liceu de peste 8. Beneficiarii programului vor primi pe durata anului I de studii: cazare gratuită în căminul studențesc, masă gratuită la cantina universităţii şi un voucher pentru rechizite.
Taxele de înscriere la facultate sunt cuprinse între 150 şi 180 de lei. Cei care intră pe locurile cu taxă, vor trebuie să plătească pentru anul de studiu, în funcţie de facultatea aleasă, între 2800 şi 6.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.