16% din mașinile verificate la Brașov sunt pericole pe 4 roți

16% din mașinile verificate la Brașov sunt pericole pe 4 roți

0 463

Din peste 35 000 de vehicule verificate în toată ţara, la aproape jumătate s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică. La Braşov, datele arată chiar şi mai rău. Inspectorii RAR au verificat în trafic aproape 1200 de vehicule dintre care 16 % prezentau pericol iminent de accident

Pericol iminent de accidente în cazul a 5% dintre vehiculele verificate tehnic de inspectorii RAR în primele şase luni ale lui 2017. Maşinile aveau defecţiuni majore la sistemele de frânare şi direcţie. Din peste 35 000 de vehicule verificate în toată ţara, la aproape jumătate s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică. La Braşov, datele arată chiar şi mai rău. Inspectorii RAR au verificat în trafic aproape 1200 de vehicule dintre care 16 % prezentau pericol iminent de accident.
În judeţul Braşov, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 1.167 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit 187 de vehiculele controlate cu pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare şi la direcție. 63% dintre ele au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere. Asta înseamnă că fie instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare era într-o stare foarte proastă, fie şasiul, caroseria sau pneurile era în stare necorespunzătoare. Braşovenii cred că fiecare şofer ar trebui să fie mai responsabil.
Mulţi şoferi dar şi pietoni se întreabă totuşi cum ajung însă aceste maşini în trafic. Un control mai riguros la cei care efectuează inspecţiile tehnice periodice ar fi indicat.
În urma controalelor mixte de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 844 sancţiuni, a fost reţinute 14 permise de conducere şi 636 certificate de înmatriculare.
Reprezentanţii RAR spun însă că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.