Ziua de 9 iunie 2016 cu o dubla semnificatie pentru romani

Ziua de 9 iunie 2016 cu o dubla semnificatie pentru romani

0 552

Odata cu Inaltarea Domnului, romanii celebreaza si Ziua Eroilor, dedicata memoriei celor cazuti pe campurile de lupta pentru apararea tarii si pentru libertate. La cimitirul Sprenghi a avut loc o slujba in memoria celor cazuti la datorie, discursuri, parade militare si depuneri de coroane si flori la monumentul din interiorul cimitirului

Odata cu Inaltarea Domnului, romanii celebreaza si Ziua Eroilor, dedicata memoriei celor cazuti pe campurile de lupta pentru apararea tarii si pentru libertate.
La cimitirul Sprenghi a avut loc o slujba in memoria celor cazuti la datorie, discursuri, parade militare si depuneri de coroane si flori la monumentul din interiorul cimitirului.
Autoritatile au insistat asupra datoriei de a ne comemora eroii si de a le pastra o vesnica recunostinta, pentru faptul ca au stiut ce inseamna patriotism, au ignorat interesul propriu si s-a dedicat doar interesului national, motive pentru care merita toata gratitudinea comunitatii.ww12
La ceremonie au fost prezenti si veterani de razboi.
Eroii inca in viata si-au amintit cat de greu a fost razboiul si cati colegi si prieteni au pierdut pe front.
Veteranul Simon Juravschi s-a inchinat si a marturisti ca nu ii este rusine sa spuna ca a lacrimat pentru camarazii sai de unitate care au cazut pe campul de lupta.
La randul sau, Ion Turcu si-a amintit de luptele pentru eliberarea Ardealului, foarte grele soldate cu multe pierderi de vieti omenesti.
In aceasta zi, in toate bisericile din tara se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate, pentru apararea tarii si intregirea neamului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.