Vikingii au pus stapanire pe Cetatea Rasnovului!

Vikingii au pus stapanire pe Cetatea Rasnovului!

0 862

43 de invadatori din Europa si Statele Unite au descins la cea de-a sasea editie a Festivalului de Reconstituire Istorica de la Rasnov, care se va incheia in 23 august. Festivalul este organizat in cadrul proiectului „Reconstituirea Istorica - instrument de valorificare culturala si dezvoltare durabila a comunitatii locale“ de catre Asociatia Mioritics, in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov si organizatia Trondheim Vikinglag din Norvegia

43 de invadatori din Europa si Statele Unite au descins la cea de-a sasea editie a Festivalului de Reconstituire Istorica de la Rasnov, care se va incheia in 23 august. Festivalul este organizat in cadrul proiectului „Reconstituirea Istorica – instrument de valorificare culturala si dezvoltare durabila a comunitatii locale“ de catre Asociatia Mioritics, in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov si organizatia Trondheim Vikinglag din Norvegia. Dupa mai mult de un mileniu de la marile incursiuni in sudul Europei, vikingii au ajuns pentru prima oara in Transilvania, la Cetatea Rasnovului.

Muzeografa Ingrid Galagiel Nielson a declarat ca, din punct de vedere istoric, este demonstrat ca vikingii nu au fost niciodata in aceste locuri, asa ca este intr-adevar prima data ca vikingii ajung prin partile Brasovului.

Alaturi de grupul de reconstituire istorica Living Rosenau, reprezentantii grupurilor de vikingi din Europa si SUA vor recrea atmosfera vietii cotidiene in cetate. Pe parcursul evenimentului, vizitatorii din Gradina Cetatii Rasnov vor putea interactiona cu istoria din epoci diferite, cu mestesuguri, evenimente, jocuri, ateliere si prelegeri despre autenticitatea reconstituirilor istorice.viking

Trondheim Vikinglag este o organizatie regionala de reconstituire istorica care se concentreaza in principal pe istoria locala si regionala, cultura si mestesugurile vikingilor care au locuit in regiunile Trondelag, Trondheim si Lade.

Grupul are aproximativ 70 de membri, atit adulti, ca si copii, bazandu-se cel mai mult pe voluntariat.

Temele celei de-a saptea editie a Festivalului de Reconstituire Istorica de la Rasnov sunt vikingii si colonizarea saseasca din Transilvania.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.