Vara pare sa fi fost un sfetnic bun pentru Ion Ochi

Vara pare sa fi fost un sfetnic bun pentru Ion Ochi

0 571

Deputatul PSD de Brasov si-a inaintat recent demisia din Parlament, dupa ce, potrivit propriilor sale declaratii, a avut o vara inteaga la dispozitie pentru a-si analiza situatia. Am vrut onoare, demnitate, onestitate, competenta, mai mult adevar, mai multa transparenta spune Ochi in motivarea demisiei, dupa ce a constatat diferente semnificative intre ceea ce isi dorea in viata politica si publica si starea de fapt

Deputatul PSD de Brasov si-a inaintat recent demisia din Parlament, dupa ce, potrivit propriilor sale declaratii, a avut o vara inteaga la dispozitie pentru a-si analiza situatia. Am vrut onoare, demnitate, onestitate, competenta, mai mult adevar, mai multa transparenta spune Ochi in motivarea demisiei, dupa ce a constatat diferente semnificative intre ceea ce isi dorea in viata politica si publica si starea de fapt.

Si procurorii DNA Brasov au constatat o contradictie intre fosta calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov a lui Ochi si infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu pe care le-ar fi comis cu ocazia executarii unor lucrari de reparatii la drumul judetean 112D, dintre Prejmer si Lunca Calnicului. USL RUPERE
Potrivit procurorilor, Ochi i-a incredintat patronului unei firme de constructii executia lucrarilor urmarind obtinerea unor foloase materiale necuvenite dar cit si capital electoral. De altfel, la alegerile parlamentare din toamna anului 2012, Ochi a si devenit deputat.
Conform rechizitorului, la instigarea lui Ion Ochi, comisia de evaluare a ofertelor a declarat castigatoare societatea omului de afaceri cu un punctaj maxim, desi oferta depusa nu a fost analizata. Se pare ca Ochi i-a determinat pe ceilalti participanti care au contestat procedura licitatiei sa-si retraga contestatiile formulate.
Demisia lui Ochi face ca numarul brasovenilor care si-au pierdut reprezentarea in Parlament sa creasca si mai mult. Ochi este al treilea demnitar de la Putere care lasa Brasovul fara reprezentare in Camera Deputatilor, dupa demisiile lui Ioan Adam de la PSD si Ioan Dinita de la PC, in urma anchetelor penale declansate de DNA pe numele lor. Cu toate acestea, Guvernul Ponta refuza sistematic sa organizeze alegeri in colegiile care si-au pierdut parlamentarii penali.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.