Vânători de Munte au depăşit un secol de existenţă

Vânători de Munte au depăşit un secol de existenţă

La 3 noiembrie 1916, prin Ordin al Marelui Cartier General Român, Şcoala Militară de Schiori era transformată în Corpul Vânătorilor de Munte. La 3 noiembrie 2017 s-au împlinit 101 de ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General, s-a înfiinţat prima unitate de Vânători de Munte din Armata României

La 3 noiembrie 1916, prin Ordin al Marelui Cartier General Român, Şcoala Militară de Schiori era transformată în Corpul Vânătorilor de Munte. La 3 noiembrie 2017 s-au împlinit 101 de ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General, s-a înfiinţat prima unitate de Vânători de Munte din Armata României.

Printre cei mai apreciaţi soldaţi din forţele NATO, vânătorii de munte braşoveni şi-au deschis porţile de ziua lor. Cei mai mulţi dintre oaspeţi au fost copiii, entuziasmați să vadă, dar mai ales să atingă, echipamentul și armele vânătorilor de munte.
Unitate de elită, vânătorii de munte braşoveni îndeplinesc în ultimii ani misiuni importante pe întreg mapamondul.
Capacitatea de acţiune a unei structuri stă în puterea de luptă, în abilitatea de a-şi îndeplini misiunea, de a manevra într-un mediu ostil, în care, de regulă, tehnica sofisticată nu poate acţiona.
Este punctul forte al unităţilor de vânători de munte, care impune standarde foarte riguroase de instruire a comandamentelor şi unităţilor.

Nu normele şi condiţiile impuse de regulamente îi fac pe vânători să fie cei mai buni, ci competiţia cu ei, cu muntele, curajul de a face ceva ce nu este la îndemâna oricui; în plus, este şi obligaţia de a păstra mitul creat de cei dinaintea lor.
Vânătorii de munte îşi doresc să fie cei mai buni şi să fie preţuiţi la justa lor valoare, acasă şi peste hotare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.