Unde au impins politicienii un mare proiect – Aeroportul Brasov Ghimbav –...

Unde au impins politicienii un mare proiect – Aeroportul Brasov Ghimbav – doar in „scenariul de referinta”!

0 699

Investitia majora pentru judetul Brasov nu au fost cuprinsa in documentul strategic si ramane in continuare in „scenariul de referinta” al Ministerului Transproturilor, cu sanse mici de finantare de la Guvern.

Guvernul Ponta nu a inclus in masterplanul de Transporturi pe care Romania il propune pentru finantare nici aeroportul de la Ghimbav, nici intermodalul de la Feldioara. Asta desi ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit pe parcursul ultimei vizite la Brasov, in octombrie 2014, despre un acord prin care toate partile implicate ar urma sa puna umarul la finalizarea aeroportului.

Masterplanul realizat de Ministerul Transporturilor in varianta din 2014 continea si un capitol numit „Tendinte in transportul aerian in contextul european”.

In document se arata ca „s-a inceput de asemenea constructia noului aeroport international Brasov-Ghimbav“ si ca „deschiderea aeroportului este de natura sa sporeasca potentialul de investitii in zona, in special in industria turismului, precum si noi oportunitati de dezvoltare pentru companiile mici si mijlocii”.aeroportul AIBG 1

Cu toate acestea, investitia majora pentru judetul Brasov nu au fost cuprinsa in documentul strategic si ramane in continuare in „scenariul de referinta” al Ministerului Transproturilor, cu sanse mici de finantare de la Guvern.

 

Vifor Rotar

 

Nota redactiei.
In foto 1 cam asa arata aeroportul vazut dintr-un elicopter, incepe de undeva si se termina… „maine”.
In foto mijloc aerogara „Aeroportului International Brasov-Ghimbav“. Asa ar fi trebuit sa arate imobilul daca proictul nu ar fi fost sabotat chiar de cei care fac parte din asa zisa clasa politica si conduc unele institutii publice brasovene. Oare este cineva interesat sa stie cine a blocat acest mare Proiect brasovean? Nu doar de la Justitie ar trebui sa se astepte sanctiuni, ca pana la electorat te mananca sfintii din CLASA POLITICA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.