Umbra lui Cancescu la CJ: Seful stie, Seful vrea!

Umbra lui Cancescu la CJ: Seful stie, Seful vrea!

0 873

Erau formule magice invocate de angajati ai Consiliului Judetean ca sa-si justifice actiunile prin care respectau intocmai ordinele si deciziile presedintelui Aristotel Cancescu legate de investitii, firme castigatoare la licitatii si decontarea lucrarilor. Detaliile apar si in declaratiile de inculpati sau martori din dosarul in care presedintele suspendat al CJ este judecat pentru fapte de coruptie

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Erau formule magice invocate de angajati ai Consiliului Judetean ca sa-si justifice actiunile prin care respectau intocmai ordinele si deciziile presedintelui Aristotel Cancescu legate de investitii, firme castigatoare la licitatii si decontarea lucrarilor. Detaliile apar si in declaratiile de inculpati sau martori din dosarul in care presedintele suspendat al CJ este judecat pentru fapte de coruptie.

Radu Ispas administratorul public al judetului si dirigintele de santier a lucrarii de reabilitare a Complexului de Agrement Tampa au dat ieri declaratii in fata instantei de la Tribunalul Brasov.

Fostul county manager Ispas a semnat actele aditionale incheiate de CJ cu firma inculpatului Ion Dinita, Gotic, ordinele de plata a lucrarilor dar si actul aditional care prevedea umflarea sumelor de bani decontate catre firma Gotic cu peste 1000%. Ispas a declarat in fata judecatorului ca actele i s-au parut in regula de vreme ce erau toate avizele directiilor responsabile iar colegii i-au mentionat ca „Seful stie”!

La dosar exista mai multe declaratii de martori potrivit carora in Consiliul Judetean se invoca deseori sintagma „Seful Vrea”, care asigura semnaturile diversilor sefi de departamente si servicii ale Consiliului Judetean, dar Ispas pretinde ca formula era doar o legenda.

Radu Ispas considera ca si-a indeplinit toate sarcinile de serviciu care i-au fost delegate si ca toate deciziile de oportunitate au apartinut lui Cancescu.Aristotel-cancescu mm

Anchetatorii au mai stabilit ca, in perioada 2007 – 2008, intre Consiliul Judetean Brasov si SC Ramb Sistem SRL, administrata Gabriel Bagiu, au fost incheiate doua contracte pentru „Reabilitarea Complex de agrement Tampa”si „Amenajare suprafete de joc – terenuri sportive la Liceul Andrei Saguna”.

Consiliul Judetean Brasov, prin Cancescu si Ispas, impreuna cu Emil Cirica, fostul sef al Directiei Investitii din CJ si Mircea Popa, in calitate de diriginte de santier, au validat si au efectuat, in executarea celor doua contracte, plati nejustificate in raport cu lucrarile efectuate.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.