Primarul George Scripcaru, reținut de DNA!!!

Primarul George Scripcaru, reținut de DNA!!!

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost reținut luni seară, după mai multe ore de audieri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, urmând a fi prezentat Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

El este acuzat de abuz în serviciu.

George Scripcaru a fost adus la DNA — Serviciul Teritorial Brașov, la finalul perchezițiilor de la primărie.

Procurorii DNA au efectuat luni percheziții la Primăria Brașov, la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, precum și la domiciliul edilului și al altor persoane, sediile mai multor firme, printre care la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, SC Bepco SRL și SC Tetkron SRL.

Primarul municipiului Brașov ar fi implicat în dosar pentru că ar fi făcut demersuri de favorizare a firmei Bepco pe piața energiei prin devalizarea SC CET SA Brașov, societate deținută de UAT Brașov.

Conform surselor, DNA face cercetări cu privire la abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Brașov sau SC Tetkron SRL, societăți deținute de UAT Municipiul Brașov cu SC Bepco SRL Ghimbav, controlată de Simina Costan, Călin Filimon Costan și Mihai David (fost director Hidroelectrica SA).

Procurorii susțin că prin acestea s-ar fi urmărit devalizarea celor două societăți și scoaterea lor de pe piața energiei în favoarea Bepco, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în bugetul local.

AGERPRES/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.