Turisti si brasoveni mare atentie, al doilea atac de urs la Dambu...

Turisti si brasoveni mare atentie, al doilea atac de urs la Dambu Morii!

0 567

Un barbat de 60 de ani plecat in padure la cules de ciuperci a fost atacat de urs. Incidentul s-a petrecut duminica la cateva sute de metri de cartierul Dambu Morii. Barbatul urcase pe drumul forestier pe care fac drumetii sute de turisti in fiecare weekend. S-a abatut insaa de la traseul marcat si a intrat in padure unde s-a intalnit cu ursul

Un barbat de 60 de ani plecat in padure la cules de ciuperci a fost atacat de urs. Incidentul s-a petrecut duminica la cateva sute de metri de cartierul Dambu Morii. Barbatul urcase pe drumul forestier pe care fac drumetii sute de turisti in fiecare weekend. S-a abatut insaa de la traseul marcat si a intrat in padure unde s-a intalnit cu ursul. In urma cu trei saptamani un tanar de 19 ani a fost si el ranit de o ursoaica la Bunloc, zona apropiata de locul atacului de duminica.
Oamenii din zona spun ca incidentul s-ar fi petrecut la aproximativ 1 kilometru de cabana forestiera de la Dambu Morii. Victima a scapat cu cu viata, dar s-a ales cu rani adanci.
Potrivit lui Ciprian Sfreja, purtator de cuvant ISU Brasov, barbatul a suferit multiple plagi muscate si ursoaica puiescoriatii la nivelul toracelui, abdomenului, membrelor superioare la membrul superior drept avea o plaga deschisa si o fractura deschisa. Echipajul SMURD a intervenit operativ, i-a acordat primul ajutor medical, l-a stabilizat si transportat la Spitalul Judetean pentru investigatii suplimentare.
Drumetii care isi planificasera duminica o plimbare prin padurea de la Dambu Morii spun ca astfel de situatii se mai intampla insa sunt convinsi ca daca raman pe traseul marcat scade posibilitatea de a fi atacati de urs.
Padurea in care s-a produs atacul de duminica se afla in apropiere de locul in care in urma cu trei saptamani, un tanar de 19 ani, aflat in drumetie, a fost si el atacat de o ursoaica. Oamenii spun ca si in cazul atacului de duminica ar fi vorba tot de o ursoaica. Padurarii incearca acum sa localizeze exemplarul pentru a vedea daca este vorba despre acelasi urs.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.