Sute de brasoveni au comemorat victimele incendiului din Capitala

Sute de brasoveni au comemorat victimele incendiului din Capitala

0 1094

Doua brasovence au fost ranite in incendiul ucigas de la Clubul Colectiv din Capitala. Amandoua se aflau in timpul serviciului in momnetul in care s-a declansat incendiul: Alexia lucreaza la bar, iar Andrada facea fotografii pentru revista la care lucreaza. Amadoua sunt internate in stare grava in spitale din Bucuresti.

Doua brasovence au fost ranite in incendiul ucigas de la Clubul Colectiv din Capitala. Amandoua se aflau in timpul serviciului in momnetul in care s-a declansat incendiul: Alexia lucreaza la bar, iar Andrada facea fotografii pentru revista la care lucreaza. Amadoua sunt internate in stare grava in spitale din Bucuresti. La Brasov, zeci de persoane au aprins duminica seara lumanari si candele in centrul orasului pentru sufletele celor care si-au gasit sfarsitul in Clubul Colectiv si s-au rugat pentru sanatatea celor 143 de victime ranite si spitalizate.
In a doua zi de doliu national, peste o suta de persoane au aprins o lumanare, in memoria celor 30 de persoane decedate, dupa ce actiunea a fost anuntata pe o retea de socializare. Tinerii au adus cu ei pozele celor care au murit in incendiu, unii ca niste adevarati eroi, si au transformat tribuna intr-un adevarat altar.
Cel putin doua brasovence figureaza pe lista persoanelor ranite si spitalizate in urma incendiului de la clubul Colectiv.
La Spitalul Coltea este internata Andrada Mihailescu, o brasoveanca in varsta de 23 de ani. Starea ei era duminica una grava. Andrada a terminat Colegiul National „Dr. Ioan Mesota” Brasov, a urmat apoi cursuri la Universitatea de Fotografie din Westminster, in Anglia. Acum locuieste in Bucuresti, unde lucreaza ca comemo colectivfotograf. Tot in timpul serviciului se afla in clubul bucurestean in momentul producerii tragediei si Alexia, care se mutase in capitala de ceva timp si lucra la Colectiv ca barman. In prezent este internata la Spitalul Floreasca si se afla intr-o situatie grava, dar stabila, dupa ce a fost operata pe trahee.
Brasovenii spun ca nu se mai simt in siguranta de cand s-a intamplat tragedia si ca se vor gandi mai bine inainte sa iasa in localurile din municipiu.
O actiune similara a avut loc si in Piata Sfatului, unde trecatorii au aprins lumanari si candele pe marginea fantanii arteziene. Mii de romani s-au adunat ieri dupa masa si la Cluj, Bacau, Galati, Targoviste, Iasi, Resita sau Timisoara. La Bucuresti, peste 12.000 de persoane au pornit duminica intr-un mars al tacerii si al durerii, pe strazile Capitalei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.