Statul ii recompenseaza pe primii 505 „determinanti” de la Revolutie

Statul ii recompenseaza pe primii 505 „determinanti” de la Revolutie

0 1239

505 persoane sunt programate saptamana viitoare sa-si ridice certificatele de Luptator cu rol determinant pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989. Noile certificari ale meritelor in evenimentele din 1989 se elibereaza de la sediul Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea Meritelor fostilor luptatori, in patru transe, de cate 125 de persoane in perioada 13-16 octombrie

505 persoane sunt programate saptamana viitoare sa-si ridice certificatele de Luptator cu rol determinant pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989. Noile certificari ale meritelor in evenimentele din 1989 se elibereaza de la sediul Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea Meritelor fostilor luptatori, in patru transe, de cate 125 de persoane in perioada 13-16 octombrie.
Cei mai multi detinatori ai titlului de luptator cu rol determinant sunt din Brasov, potrivit lui Ioan Demi, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989. Din fericire, niciuna dintre cele 60 de persoane ale caror merite la Revolutie au fost contestate sau cel putin puse la indoiala de catre membrii Asociatiei nu se regaseste deocamdata printre beneficiarii de certificate. Semn ca membrii Comisiei Parlamentare care verifica dosarele revolutionarilor par sa fi luat in serios solicitarile de reanalizate a dosarelor venite din teritoriu.
De altfel, Asociatia 21 Decembrie 1989 este singura entitate de revolutionari din tara care a contestat decizii ale Secretariatului de Stat, fapt care i-a atras ostilitatea secretarului de stat Adrian Sanda, cel care intretine de la Bucuresti scandalul izbucnit recent la Brasov.
Pana la impartirea titlurilor de determinanti la Bucuresti, sub Tampa luptatorii autentici sunt tinta unor campanii de denigrari si calomnii orchestrate de grupari intesate de impostori ai Revolutiei.
Conducerea Asocatiei 21 Decembrie este decisa, in cazul in care nu se face lumina in dosarele tenebroase ale Revolutiei, sa predea la DNA toate documentele pe care le detine privind meritele dubioase al unora din marii revolutinari ai Brasovului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.