Somajul este in scadere la Brasov!

Somajul este in scadere la Brasov!

0 589

Rata somajului la nivelul judetului Brasov, in primul semestru al anului 2015, a pastrat pana in luna iunie trendul descrescator inregistrat inca de la inceputul anului. In primele sase luni, numarul somerilor brasoveni a scazut cu aproape 2000 de persoane

Rata somajului la nivelul judetului Brasov, in primul semestru al anului 2015, a pastrat pana in luna iunie trendul descrescator inregistrat inca de la inceputul anului. In primele sase luni, numarul somerilor brasoveni a scazut cu aproape 2000 de persoane.

Daca in ianuarie aveam peste 11.000 de someri, rata somajului era de 4.37, la finele lunii iunie avem peste 9000 de persoane inregistrate in evidentele AJOFM, rata somajului este de 3,82.

Explicatia scaderii somajului din aceasta perioada o constituie inexistenta disponibilizarilor colective si numarul redus de disponibilizari individuale de personal care au avut loc in judetul Brasov precum si a numarul mai mare de angajari efectuate in primul semestru al anului. AJOFM Brasov si-a propus sa angajeze anul acesta 5500 de persoane; in primele 6 luni ale anului a reusit sa gaseasca de lucru pentru trei sferturi din ei.

Cei mai multi someri – aproximativ 80% – sunt persoane fara studii, 13% sunt persoane cu nivel de instruire mediu si 7% persoane cu studii universitare. Cei mai multi someri sunt tineri cu varsta pana in 29 de ani si persoane intre 40 si 49 de ani.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.