Simona Halep va juca optimile la Wimbledon cu revelația turneului, Cori Gauff

Simona Halep va juca optimile la Wimbledon cu revelația turneului, Cori Gauff

0 144

Cori Gauff (15 ani) este adversara Simonei Halep, în optimile Wimbledon 2019. Tânăra americancă a semnat o revenire incredibilă în faţa slovenei Polona Hercog, salvând două mingi de meci în setul doi, mai întâi la scorul de 3-6, 3-5, pe serviciu şi încă una la retur, un game mai târziu, pentru a se impune la final cu 3-6, 7-6(7), 7-5. Gauff, deși foarte tânără, dovedește o maturitate remarcabilă în joc și iese din situații dificile, ca și când ar avea deja experiență de joc

Cori Gauff câştigase în tururile anterioare în fața unor jucătoare mult mai rutinate, așa cum sunt V. Williams sau M. Rybarikova! Iar, acum, în optimi, a fost ,,victimă”, iată, P. Hercog…Atenție, așadar, Simona Halep!

Cori Gauff a împlinit 15 ani pe 13 martie, devenind, la ediţia 2019 a Wimbledonului, cea mai tânără jucătoare care îşi câştigă în calificări biletul pentru tabloul principal la All England Club în Era Open. În trecut  au existat competitoare mai tinere (Austin, Rinaldi, Fernandes, Capriati, Hingis – debutante la 14 ani, dar cu loc direct pe main draw). S-a născut la Delray Beach, în Florida. Tatăl lui Cori Gauff a jucat baschet la Universitatea din Georgia, iar mama a practicat atletismul, la Universitatea din Florida.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.