Handbalistele de la Corona Brașov s-au calificat în turul trei al Cupei...

Handbalistele de la Corona Brașov s-au calificat în turul trei al Cupei EHF!

0 408

Echipa de handbal feminin Corona Braşov s-a calificat în turul al treilea al Cupei EHF, deşi a pierdut manşa retur din turul secund, scor 32-33 (18-14), în deplasare, cu formaţia Super Amara Bera Bera. În tur, La Brașov, Corona a câştigat, cu scorul de 35-30 (16-15), iar cu 67-63 la general s-a calificat în turul al treilea al Cupei EHF. Echipa Brașovului a evoluat cu multă determinare la San Sebastian și a dat semne că poate câștiga, încă după prima repriză, pentru că a condus la pauză, cu 18-14! Cu o apărare bună şi în poartă cu Viktoryia Tymoshenkova în formă foarte bună, jucătoarele au putut să se concentreze pe atac, acolo unde în ciuda faptului că la un moment dat Cristina Laslo şi Sorina Tîrcă au fost luate om la om, au reuşit să deschidă jocul iar la rampă a ieşit echipa, handbalistele marcând de pe toate posturile.

Golurile echipei pregătită de antrenorul principal Ion Crăciun, au fost marcate de : S. Târcă 9, Bazaliu 5, Neagu 5, Gomes 3, Buceschi 3, Laslo 3, Ciuciulete 2, Pavicevic 2.

La finalul partidei, antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun a declarat : „Este o calificare care ne bucură foarte tare, mai ales că vine după două meciuri în compania unei echipe extrem de incomode şi puternice. În opinia mea, Bera Bera are echipa cea mai puternică din acest tur al Cupei EHF iar noi am avut ghinionul să picăm tocmai cu ea. Deşi au fost două jocuri care ne-au cam epuizat, ne bucurăm foarte mult că s-a terminat cu calificare în turul următor. Aşteptăm tragerea la sorţi şi apoi vom vedea cu cine jucăm”.

Tehnicianul a recunoscut că şi-a dorit foarte tare victoria şi în manşa retur, dar este conştient că greşelile făcute pe final nu aveau cum să nu influenţeze rezultatul : „Mi-am dorit foarte tare să câştigăm şi în Spania, şi cu siguranţă şi fetele şi-au dorit la fel. Din păcate, deşi am avut victoria în mînă, am făcut şi câteva greşeli care ne-au cam costat. Apărarea lor a fost una extrem de incomodă şi agresivă, schimbau des formula şi alternau des cu apărare om la om, iar asta ne-a obligat să schimbăm din  mers atacul. Nu e deloc uşor să ai în faţă o astfel de defensivă pentru că te cam epuizează, iar fetele resimt efortul depus. Normal că acum este multă bucurie, dar trebuie să avem grijă să le recuperăm şi să facem totul pentru a nu apărea accvidentări în perioada care urmează”, a mai spus Ion Crăciun.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.