SGA va largi canalul Timisului pentru a stopa inundatiile in Brasov

SGA va largi canalul Timisului pentru a stopa inundatiile in Brasov

0 507

Autoritatile brasovene iau, in sfarsit, masuri impotriva inundatiilor din zona Stadionului Tineretului. Saptamana viitoare vor incepe lucrarile de curatare si marire a capacitatii canalului Timis din vecinatatea stadionului, zona care se inunda masiv dupa aproape fiecare ploaie mai serioasa

Autoritatile brasovene iau, in sfarsit, masuri impotriva inundatiilor din zona Stadionului Tineretului. Saptamana viitoare vor incepe lucrarile de curatare si marire a capacitatii canalului Timis din vecinatatea stadionului, zona care se inunda masiv dupa aproape fiecare ploaie mai serioasa. Interventia va permite canalului sa preia apele pluviale carora actual sistem de scurgere nu le poate face fata si le va transmite mai departe catre paraul Ghimbasel.
O parte a apelor pluviale din municipiu sunt preluate de canalul Timis care trece pe sub Strada Mihai Viteazu si canalul Graft care trece pe sub Strada De Mijloc.
Ambele intersecteaza zona stadionului Tineretului, unde se unesc si dau pe-afara la fiecare ploaie abundenta, facand zona impracticabila.inundatii bv1
Potrivit lui Artur Dumitrascu, seful Dispeceratului de aparare impotriva inundatiilor SGA Brasov, pentru a opri astfel de evenimente, Primaria, Compania Apa si Sistemul de Gospodarie a Apelor au stabilit ca saptamana viitoare sa inceapa lucrarile in zona stadionului.
Saptamana viitoare, reprezentantii Sistemului de Gospodarie a Apelor Brasov vor incepe ridicarea dalelor de beton de pe canalul Timis pentru a-l curata.
Zonele cel mai des inundate din oras au fost in Bartolomeu in apropierea stadionului si zona Garii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.