Schimbari majore la Spitalul de Pneumoftiziologie

Schimbari majore la Spitalul de Pneumoftiziologie

0 861

3 pavilioane trebuie evacuate si este posibil sa se mute intr-o cladire din Stationarul Marzescu, acolo unde se afla in prezent dispensarul TBC si ambulatoriul de specialitate. Sunt doar doua puncte din planul de administrare al managerului Dan Moraru, recent reconfirmat in functie

3 pavilioane trebuie evacuate si este posibil sa se mute intr-o cladire din Stationarul Marzescu, acolo unde se afla in prezent dispensarul TBC si ambulatoriul de specialitate. Sunt doar doua puncte din planul de administrare al managerului Dan Moraru, recent reconfirmat in functie.
Doctorul Dan Moraru a obtinut 8,80 la testul scris si doua note de 10, la interviu si pentru proiectul de management.
Managerul isi continua, practic, munca la sefia institutiei, functie pe care o ocupa din anul 2010. Printre urgente se numara mutarea pavilioanelor retrocedate care gazduiesc 75 de paturi pentru copii si adulti. Trei cladiri trebuie evacuate iar relocarea se va face intr-un imobil al Stationarului Mirzescu
Aici functioneaza si ambulatoriul de specialitate pentru care s-a obtinut recent o finantare in valoarea de peste 1 milion de euro pentru modernizare si dotari superioare.
Mutarea la Mirzescu este oportuna si pentru gestionarea circuitului pacientilor cu boli respiratorii contagioase. Managerul Dan Moraru spune ca accesul pacientilor este mult mai bine controlat iar siguranta populatiei creste pentru ca trasabilitatea pacientului este monitorizata in curtea interioara a spitalului.

pneumo1

Pentru recuperarea pacientilor o urmatoare investitie ar putea fi infiintarea unui compartiment de reabilitare pulmonara – recuperare medicala respiratorie cu servicii extrem de importante in afectiunile cronice de tipul bronho-pneumoniei cronice.
Spitalul care a luat fiinta in anii 40 sub denumirea de Sanatoriul Stejeris se va transforma in perioada urmatoare in spital clinic, ocazie cu care se va dezvolta si baza materiala pentru studenti. Unitatea spitaliceasca este una cu traditie in tratarea bolilor grave precum tuberculoza.
Drept marturie stau scrisori medicale si chiar un registru vechi pastrat in conditii bune din anii 50 gasit in arhiva institutiei.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.