Sarbatoarea germana a primaverii vine la Brasov

Sarbatoarea germana a primaverii vine la Brasov

0 625

Fruhlingsfest - sarbatoarea primaverii de la Nurnberg, ajunge si la Brasov. Joi, in parcarea unui mall va avea loc deschiderea oficiala, cu fanfara si o parada a costumelor germane traditionale. Timp de patru zile, brasovenii si turistii vor fi rasfatati cu muzica, mancare si dansuri traditionale germane

Fruhlingsfest – sarbatoarea primaverii de la Nurnberg, ajunge si la Brasov. Joi, in parcarea unui mall va avea loc deschiderea oficiala, cu fanfara si o parada a costumelor germane traditionale. Timp de patru zile, brasovenii si turistii vor fi rasfatati cu muzica, mancare si dansuri traditionale germane. Evenimentul include si decorarea simbolului primaverii din Nurnberg – copacul Maribaum.

Este pentru prima oara in Romania cand se organizeaza Frühlingsfest-ul- Sarbatoarea Primaverii. De la Nurnberg, festivalul va ajunge la Brasov; intre 21 si 25 mai, in parcarea unui mall, turistii si brasovenii se vor putea bucura de muzica buna si „bere potop de baut strop cu strop”.

Organizatorii vor aduce la festival si Maribaum-ul, stalpul ritualic in jurul caruia se va serba primavara. In Germania, acesta asigura bunastarea familiilor si alungaa duhurile rele. In jurul lui, ansamblurile folclorice germane vor dansa „Oda bucuriei”.

La festival va participa fanfara traditionala germana Burzenland, DJ Edelweiss, indragita trupa Rocky 5 si Trupa Sase. Va fi amenajata o campie bavareza cu baloti de paie, ghirlande din ceapa si ardei, bancute din lemn si cosuri impletite. Delicii culinare romano-germane precum carnatii albi, Apfelstrudelul sau poalele in brau le vor potoli pofta vizitatorilor. fruhlingsfest1

Parcul de distractii ii asteapta pe cei mici iar cei care vor sa poarte costume bavareze le vor putea inchiria. In luna aprilie, Brasovul a participat in premiera la cel mai mare eveniment din Nurnberg- Sarbatoarea Primaverii- cu un stand atragator unde germanii si turistii au degustat produse traditionale romanesti si au castigat excursii in orasul de la poalele Tampei, in urma unei tombole. Iata ca Targul de Primavara german vine acum la Brasov.

Pentru ca activitatea de internet a romanilor este tot mai intensa, in cortul bavarez vor fi amenajate selfie-corners. Startul distractiei se va da joi, de la ora 16:00, cu o parada a costumelor si muzica de fanfara in interiorul mall-ului-gazda.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.