Salarii mai mici pentru angajatii Consiliului Judetean

Salarii mai mici pentru angajatii Consiliului Judetean

0 484

112 salariati vor primi de luna viitoare cu 25% mai putini bani, dupa ce instanta a decis ca acordarea sporurilor de dispozitiv s-a facut ilegal. Dupa taieri, unii vor ramane cu salarii chiar si de 700 de lei. Pentru a elimina inechitatile din sistem, consilierii judeteni vor trimite un memoriu guvernatilor, prin care cer aplicarea salarizarii unitare

112 salariati vor primi de luna viitoare cu 25% mai putini bani, dupa ce instanta a decis ca acordarea sporurilor de dispozitiv s-a facut ilegal. Dupa taieri, unii vor ramane cu salarii chiar si de 700 de lei. Pentru a elimina inechitatile din sistem, consilierii judeteni vor trimite un memoriu guvernatilor, prin care cer aplicarea salarizarii unitare.

In octombrie anul trecut, Guvernul a luat decizia de a amnistia functionarii publici care datorau bani statului pe motiv ca i-ar fi incasat prin sporuri care nu ar fi fost legale.

La cateva saptamani dupa acesta ordonanta, in preajma campaniei electorale, tot guvernul a decis ca nu mai este obligatorie restrictia de acordare a acestor sporuri. In aceste conditii executivul consiliului judetean Brasov a decis ca angajatii sa primeasca sportul de dispozitiv. Asta, pana pe 17 aprilie cand instanta a hotarat ca sporurilr au fost acordate ilegal.Conducerea institutiei a fost nevoita, prin urmare, sa taie cei 25% cat reprezenta sporul de dispozitiv.cj1

Dupa aplicarea taierilor salariale, mai multi angajati vor castiga sub nivelul salariului minim pe economie.

Un angajat si-a dat deja demisia iar un altul a solicitat transferul la alta institutie publica, asa cum vor sa faca mai multi salariati. In aceste conditii plenul consiliului judetean reunit miercuri in sedinta ordinara a aprobat o rezolutie pentru a trimite Ministerului Finantelor un memoriu.

Angajatii Consiliului Judetean Brasov nu sunt singurii care s-au judecat in tribunal pentru drepturile lor. Si salariatii altor institutii publice au mers in instanta. Interesant este insa ca pe aceeasi speta unele tribunale au dat castig de cauza salariatilor care pastreaza inca sporul de dispozitiv.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.