Romania – locul 7 in a doua zi a Campionatelor Mondiale de...

Romania – locul 7 in a doua zi a Campionatelor Mondiale de Schi Nordic

0 583

In proba de sarituri cu schiurile pe echipe mixte, echipa Romaniei a fost alcatuita din Dana Haralambie, Diana Trambitas, Sorin Iulian Pitea si Eduard Torok. Competitia s-a desfasurat pe trambulina K90 de la complexul sportiv din Valea Carbunarii, Rasnov, in ciuda temperaturilor extrem de ridicate

In proba de sarituri cu schiurile pe echipe mixte, echipa Romaniei a fost alcatuita din Dana Haralambie, Diana Trambitas, Sorin Iulian Pitea si Eduard Torok. Competitia s-a desfasurat pe trambulina K90 de la complexul sportiv din Valea Carbunarii, Rasnov, in ciuda temperaturilor extrem de ridicate. De altfel, intrecerea s-a putut tine doar datorita eforturilor extraordinare ale organizatorilor, care au stocat zapada la altitudini ridicate in munti, pe care au adus-o cu camioanele.
Deschiderea competitiei a avut loc marti seara, in centrul orasului Rasnov. Sportivii din cele 39 de tari prezente la competitie au defilat in fata spectatorilor veniti sa se bucure de spectacolul pus la cale de organizatori. Lasere si jocuri de lumini, precum si cantece de munte au lasat o frumoasa impresie in randul spectatorilor si sportivilor.
De marti dimineata s-au reluat intrecerile la Rasnov, cele de la Cheile Gradistei suferind o amanare de cateva iulian pateaore. Nici vorba de zapada in zona bazei de pe Valea Carbunarii, astfel ca sportivii care asteptau startul intrecerilor au jucat fotbal sau volei. Delegatia Romaniei a avut o comportare la nivelul asteptarilor si a obtinut locul 7 din 12 echipe nationale. Daca tinem cont de faptul ca singura care se bate pentru un loc pe podium este Dana Haralambie, rezultatul poate fi considerat unul bun. Dana Haralambie a fost in prima zi la numai o jumatate de punct de prima medalie la un campionat mondial pentru Romania iar Eduard Torok a fost si el aproape dupa prima saritura, insa niciunul din ei nu a reusit sa urce pe podium.
Competitia a fost castigata de echipa Sloveniei, care a devenit campioana mondiala, urmata pe podium de Austria si Germania. Atat Dana Haralambie, cat si Eduard Torok mai au pana termina junioratul, astfel ca ei se asteapta sa castige in viitor o medalie pentru sariturile cu schiurile din Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.