SC Roman SA vrea 20 de milioane de euro de la municipalitatea...

SC Roman SA vrea 20 de milioane de euro de la municipalitatea brasoveana!!

0 763

Diferendul dintre Roman SA si Consiliul Local Brasov a ajuns in faza de expertiza. Reprezentantii societatii au cerut edililor sa le inapoieze circa 20 de milioane de euro. Contravaloarea taxelor si impozitelor locale pe care societatea le-a achitat din 2004, motivand ca este parc industrial si ar fi trebuit sa beneficieze de scutire de la plata acestor biruri

Diferendul dintre Roman SA si Consiliul Local Brasov a ajuns in faza de expertiza. Reprezentantii societatii au cerut edililor sa le inapoieze circa 20 de milioane de euro.

Contravaloarea taxelor si impozitelor locale pe care societatea le-a achitat din 2004, motivand ca este parc industrial si ar fi trebuit sa beneficieze de scutire de la plata acestor biruri. Directia Fiscala a cerut o noua expertiza, si este convinsa ca legea va da dreptate municipalitatii.

Primaria a cerut o noua expertiza, care trebuie sa prezinte o analiza fiscala a cererii formulate de Roman SA de restituire a banilor.

ROMAN SAPotrivit analizei facute de primul expert, la cererea Roman SA, a rezultat ca Primaria ar trebui sa achite societatii 19,979 milioane de lei, la care s-ar adauga majorari de intarziere de 61,341 de milioane de lei.

In total, peste 80 de milioane de lei, expertul considerand ca firma afaceristului Ioan Neculae nu ar fi datorat astfel de obligatii fiscale din data 1.03.2004, de cand s-a transformat in parc industrial.

Municipalitatea a solicitat insa o noua expertiza iar expertii Directiei Fiscale sunt optimisti ca, dupa realizarea evaluarii solicitate in acest caz, procesul va fi castigat de Primarie.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.