Revolutionarul Mardare nu vede Paiu din ochiul ALRUE 89 Brasov

Revolutionarul Mardare nu vede Paiu din ochiul ALRUE 89 Brasov

0 1220

Dupa ce a fost agresat fizic chiar in sediul asociatiei, vicepresedintele ALRUE 89 Brasov Valetin Paiu si-a dat demisia din toate functiile, chiar si din calitatea de membru. Gestul sau confirma dezvaluirile despre tensiunile din jurul noilor certificate de luptator si contrazice tentativele presedintelui revolutionarilor brasoveni Vasile Mardare de a musamaliza incidentu

Dupa ce a fost agresat fizic chiar in sediul asociatiei, vicepresedintele ALRUE 89 Brasov Valetin Paiu si-a dat demisia din toate functiile, chiar si din calitatea de membru. Gestul sau confirma dezvaluirile RTT despre tensiunile din jurul noilor certificate de luptator si contrazice tentativele presedintelui revolutionarilor brasoveni Vasile Mardare de a musamaliza incidentul. Ceea ce Mardare califica drept doar o cearta intre barbati s-a dovedit a fi un act de golanie din partea unui revolutionar banuit ca ar fi unul dintre multii impostori de care colcaie asociatia brasoveana.
Presedintele ALRUE 89 Brasov Vasile Mardare trimitea saptamana trecuta un comunicat oficial prin care incerca sa bagatelizeze o scena petrecuta cu cateva zile inainte in sediul asociatiei. Vicepresedintele Valentin Paiu fusese lovit cu un pet de apa pentru curajul de a fi semnat, alaturi de 12 colegi, o scrisoare expediata de la Brasov Comisiei parlamentare care decide calitatea de revolutionar cu rol determinant, ultima clasificare a fostilor luptatori din Decembrie. Semnatarii scrisorii cereau comisiei sa verifice cu atentie mai multe nume de revolutionari brasoveni, despre care cei care au iscalit documentul stiu sigur fie ca nici măcar nu au participat la evenimente fie ca nu li se cuvine calificarea de luptator cu rol determinant. Gestul nu a fost pe placul unora dintre impostori, care au reactionat la trimiterea scrisorii prin lovirea lui Paiu.
Dupa ce scandalul a izbucnit in presa, presedintele Vasile Mardare a trimis un comunicat prin care a negat incidentul, asa cum a negat, de altfel, ca ar fi fost in sala. Asta pentru ca Mardare a avut grija sa paraseasca sala chiar inainte de incident, dupa care a calificat cele intamplate drept doar o cearta intre barbati. Semnatarilor scrisorii li s-au transmis, in schimb, mesaje clare. Potrivit lui Paiu, asa-zisii revolutionari li s-a spus sa-si bage mintile in cap si sa nu-si mai conteste colegii.
Printre barbatii pe care ii conduce Mardare se ascund de ani intregi impostori care vor sa pana mana acum si pe certificatul de luptator cu rol determinant. Agresiunea pe care o acopera Mardare a facut ca un membru fondator sa paraseasca organizatia. In conditiile in care continutul dosarelor, depuse direct la Bucuresti, este confidential, dubiile plutesc in organizatia lui Mardare, generate mai ales de faptul ca multi revolutionari nu si-au depus dosarele in 1992, cand au facut-o luptatorii autentici, ci in 96 sau au tot venit cu documente chiar pana in 2000.
Daca va fi votata, Legea Recunostintei ar recompensa meritele fostilor luptatori din Decembrie 89 cu sume de peste 2000 de lei pe luna. Cum banii se vor plati retroactiv pentru o perioada de aproape 2 ani, nu e de mirare ca impostorii incearca cu orice pret sa ramana pe lista care le recunoaste faptele laolalta cu cele ale luptatorilor autentici.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.