Restaurea Cetatii Feldioara va fi gata in septembrie

Restaurea Cetatii Feldioara va fi gata in septembrie

0 413

De 4 ani, fortareata teutona este in stadiu de consolidare si restaurare a zidurilor mancate de vreme si intemperii. Piatra este adusa de la Hoghiz in timp ce varul folosit la lucrari vine tocmai din Austria

De 4 ani, fortareata teutona este in stadiu de consolidare si restaurare a zidurilor mancate de vreme si intemperii. Piatra este adusa de la Hoghiz in timp ce varul folosit la lucrari vine tocmai din Austria.
Obiectivul Consiliului Judetean Brasov: „consolidarea, restaurarea si punerea in valoare a Cetatii Feldioara” este un proiect initiat in anul 2013 cand Consiliul Judetean a preluat in totalitate administrarea cetatii. Pana in acel an, Primaria Feldioara a participat cu un studiu de fezabilitate, dupa care toate fondurile au fost asigurate de catre Consiliul Judetean. Costul interventiei este de 10 milioane de lei. Dupa restaurare, obiectivul va fi inclus in circuitul cetatilor si al bisericilor fortificate din Transilvania, un proiect in care Brasovul este partener cu Sighisoara, Sibiul dar si cu alte 10 tari din Uniunea Europeana.
Primaria Feldioara spera sa atraga mai multi turisti odata cu finalizarea lucrarilor la cetate, mai ales ca localitatea se mai poate lauda cu Biserica Evanghelica de secol XIII, Biserica Fortificata de la Rotbav, Monumentul Studentilor Sasi.cetatea feldioara
Pentru fiecare material in parte s-a facut un studiu cat mai fidel realitatii. Piatra cu caracteristici similare s-a gasit la Hoghiz iar varul este adus din Austria, un var hidraulic care la noi in tara nu se mai fabrica de foarte multi ani. Constructorii spun ca lucrarile sunt in proportie de 70-80% gata.
Cetatea din Feldioara este cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.