Protest impotriva ilegalitatilor de la Cadastru

Protest impotriva ilegalitatilor de la Cadastru

0 677

Experti autorizati in domeniul cadastru, geodezie si cartografie au protestat timp de doua ore in fata Oficiului pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara. Acestia acuza ca activitatea institutiei ii prejudiciaza pe clienti si statul roman deoarece datele din acte nu se potrivesc cu cele din teren.

Experti autorizati in domeniul cadastru, geodezie si cartografie au protestat timp de doua ore in fata Oficiului pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara. Acestia acuza ca activitatea institutiei ii prejudiciaza pe clienti si statul roman deoarece datele din acte nu se potrivesc cu cele din teren. Unele probleme sunt de pe vremea Imperiului Austro-Ungar.
Cateva zeci de protestatari s-au adunat in fata Oficiului de Cadastru, pentru a-si striga pasurile.
Protestatarii acuza faptul ca pana si conducerea de la Bucuresti se intreaba ce se intampla la Brasov ca urmare a faptului ca doar 30% din lucarile OCPI Brasov au fost admise pentru clientela. Mai mult, 98% din lucrarile cadastrale au avut nevoie de note de completare si cu toate acestea, 70% dintre lucrari au fost respinse. „Practic, iau carti funciare din arhiva, care sunt in sistem analogic, si le trec in format electronic fara a avea la baza o documentatie cadastrala” acuza ieri unul dintre protestatari.protest cadastru
Persoanele autorizate sa desfasoare activitati in acest domeniu spun ca o parte dintre probleme vin inca de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Pentru ca proprietarii erau obligati sa dea o cota parte imparatului, preferau sa dea o spaga si sa declare suprafete mai mici ale cladirilor. Pentru ca angajatii actuali de la Cadastru nu au verificat situatia la transcrierea in computer, cetatenii care doresc sa vanda o proprietate sunt nevoiti sa-si plateasca solicitarea. Protestatarii mai cer si renuntarea la Ordinul 1340/2015, care le ingradeste, spun ei, dreptul la munca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.